Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Amy Grant

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

AmyAmy Lee Grant is geboren op 25 november 1960 in Augusta en heeft nog vier oudere zussen. Ze groeit op en studeert in de gospelstad Tennessee. Op haar vijftiende tekent ze haar eerste platencontract. In haar studententijd krijgt Amy verkering met de bekende producer Brown Bannister, maar deze relatie is van korte duur. Uiteindelijk trouwt ze met zanger Gary Chapman. Amy krijgt drie kinderen, Matthew Garrison Chapman (25 september 1987), Gloria Mills Chapman (Millie) (16 december 1989), en Sarah Cannon Chapman (11 oktober 1992).

Het album "Unguarded" wordt ook uitgebracht bij de seculiere platenmaatschappij A&M Records. Mede hierdoor scoort Amy een hit met de sing "Find a way". Samen met Peter Cetera neemt ze het duet "Next time I fall in love" op, dat de eerste plaats bereikt in de hitlijsten. Na de release van "Lead me on" lijkt Amy Grant te kiezen voor een carriere in de popmuziek. Het album "Heart in motion" uit 1991 bevat nauwelijks christelijke teksten. Met het nummer "Baby baby" scoort Amy haar grootste hit. In christelijke kringen leidt de videoclip bij het nummer tot nogal wat ophef. Critici vinden dat Amy in de clip flirt met acteur. Met haar man Gary Chapman organiseert Amy regelmatig jongerenavonden onder de titel "The loft". Tientallen jongeren komen bij elkaar om christelijke liederen te zingen.

Het onderzoeken van haar eigen persoonlijkheid is een belangrijke inspiratie voor het schrijven van haar muziek en teksten. Ze composeert veel van haar songs met de gedachte dat ze ze alleen op een acoutische gitaar speelt. "I rediscovered my love for playing guitar...playing all the time--for my kids, in the living room...just like when I first began to perform." vertelt ze. In 1994 verschijnt het zoetsappige album "House of love". Het album levert nauwelijks hits op. Zowel muzikaal als familiaal gaat het Amy niet voor de wind. Het album "Behind the eyes" uit 1997 lijkt een afspiegeling te zijn van Amy's gevoelsleven. In nummers als "Cry a river" en "It takes a little time" klinkt het verdriet van de zangeres door over de verslechterde relatie met haar man Gary Chapman.


In maart 1999 scheidt Amy Grant na 16 jaar huwelijk van Gary Chapman, en hertrouwt kort daarna met de country-zanger Vince Gill. Haar leven krijgt een nieuwe wending en het verwerkingsproces wordt ingezet. Met haar nieuwe man Vince krijgt Amy een dochter Corrina Grant Gill. De zangeres krijgt weer inspiratie en neemt een speciaal hymns album op. In 2003 verschijnt na lange tijd een nieuw pop-album "Simple things", maar dit album is minder succesvol dan haar vorige albums. Het gevolg hiervan is dat Amy Grant en Interscope/A&M Records de samenwerking beëindigen. Vanwege haar enorme staat van dienst wordt Amy Grant in hetzelfde jaar geïntroduceerd in de Gospel music hall of fame door de Gospel Music Association (GMA).

In 2005 brengt Amy Grant het album "Rock of ages... hymns & faith", een verzameling van klassieke hymns in een nieuwe bewerking. Naast haar muzikale carriere is Amy Grant in de herfst van 2005 op televisie te zien met het reality-programma "Three wishes". In deze show laat zij samen met haar team wensen in vervulling gaan.Na het eerste seizoen besluit de Amerikaanse tv-zender NBC het programma echter stop te zetten vanwege de hoge productiekosten. Het jaar daarop verschijnt de cd/dvd "Time again...Amy Grant live" die is opgenomen in Fort Worth, Texas. Het concert wordt gehouden in de Bass Performance Hall waar Amy Grant ooit haar eerste betaalde concert heeft gegeven. In februari 2007 laat Amy Grant tijdens een chat-sessie op haar website weten dat zij een boek aan het schrijven is. Het boek krijgt de titel "Mosaic: Pieces of my life so far" en wordt op 16 oktober 2007 uitgebracht. Zij vertelt over het boek: "Het is niet een autobiografie, maar meer een verzameling van herinneringen, songteksten, gedichten en een aantal foto's."

Na dertig jaar bij het label Word Records onder contract te hebben gestaan, besluit Amy Grant in 2007 over te stappen naar Sparrow Records (onderdeel van de EMI Christian Music Group). Al snel wordt bekend dat EMI de gehele muzikale catalogus van Amy Grant opnieuw gaat uitbrengen.Ook gaat het label bekende Amy Grant hits (zoals de song 'Baby baby' van het album "Heart in motion") als ringtone op de markt brengen. Als een soort van eerbetoon aan Amy Grant verschijnt in oktober 2007 een 'Greatest hits' album met een selectie van songs van alle eerder uitgebrachte albums door Amy Grant.