Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Downhere

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De Canadese band Downhere is opgericht in 1996. Jason Germain (1977) en Marc Martel (1976) ontmoeten elkaar op het Briercrest Bible College. Ze worden vrienden en schrijven samen songteksten en maken muziek. De bandnaam ontstaat na het schrijven van de song 'Down here'. Het nummer is geschreven na de tragische dood van een vriend van Marc door een ongeval. In 1998 tekent Downhere een contract bij het label Slyngshot Records. Een leraar van hun Bijbelschool is de oprichter van dit label. Na de release van het debuutalum besluiten de bandleden te gaan touren. Kort voor de tour komt dummer Jeremy Thiessen (1978) erbij. Downhere wordt een soort van 'public relations' voor hun Bijbelschool Briercrest. De school voorziet in een bus, apparatuur, licht en zelfs geluidstechnici.

In februari krijgt Downhere een contract bij de grote platenmaatschappij Word Records. De band is hard op zoek naar een bassist. Tijdens een bijeenkomst van World Vision Artist Retreat in Florida ontmoeten de bandleden Glenn Lavender (1978). Hij komt de band versterken. Downhere verhuist naar de gospelstad Nashville. De verhuizing naar een groot huis in de Verenigde Staten omschrijven de bandleden als een soort van 'Big Brother' en 'Survivor'-gevoel. Ze wonen met z'n zevenen in het huis. Jay en Glenn zijn allebei getrouwd en ook de manager woont in het huis. De bovenverdieping is voor de getrouwde stellen en de onderverdieping is voor de vrijgezelle bandleden.

In 2001 verschijnt het eerste album van Downhere bij Word Records. Het levert de band gelijk een Juno Award voor 'Best gospel album' in het thuisland. In 2002 krijgt de band Dove award nominatie voor 'New artist of the year'. Een jaar later brengt Downhere het album 'So much for substitutes' uit. In 2006 krijgt Downhere een contract bij Centricity Records en op dit label verschijnt het album 'Wide-eyed and mystified'. Begin 2007 kotm de band met het album 'Wide-eyed and simplified' met daarop nieuwe versies van acht songs van het album 'Wide-eyed and mystified' en drie songs van eerdere releases. Later in 2007 brengt de band het album 'Thunder after lightning' uit met daarop vijftien demo's die aanvankelijk bedoeld waren voor het album 'Wide-eyed and mystified'. Op 23 september 2008 verschijnt het album 'Ending is beginning'.