Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Ginny Owens

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Ginny Owens (Virginia Leigh) is geboren in Jackson, Mississippi. Op haar tweede jaar begint ze voor het eerst te oefenen met de piano. Vanaf haar geboorte heeft Ginny al een slecht gezichtsvermogen en uiteindelijk word ze op twee-jarige leeftijd totaal blind. Op negen-jarige leeftijd schrijft Ginny voor het eerst zelf een nummer. "Don't forget the water; don't forget the soap! Don't forget the bathtub, or you'll have to give up hope! Don't forget Christ Jesus; He who cleansed your soul; cause He's the only One who can make you whole". Ook in haar tienerjaren blijft ze liedjes schrijven, maar is te verlegen om ze aan andere mensen te laten zien. Tijdens haar (muziek)studie aan Belmont University in Nashville (Tennessee) raakt Ginny deze verlegenheid kwijt en ontwikkelt zich bij haar het verlangen om de talenten die ze van God gekregen heeft te gebruiken. Ze maakt een demo-opname van drie nummers, die terecht komt bij Don Donahue van Rocketown Records (het label van Michael W. Smith). Don is erg enthousiast en biedt Ginny een platencontract aan. In 1999 verschijnt haar eerste album "Without condition".

Een jaar later (in 2000) wint Ginny een Dove Award in de categorie "Beste nieuwe artiest". Het is de beloning voor twee jaar van intensieve training in het schrijven en zingen van songs. Alle inspanningen zorgen ervoor dat Ginny uitgeput is en ze besluit een periode rust te nemen. Langzaam aan verzamelt ze weer energie en in 2002 komt het album "Something More" uit. Dit album kent meer R&b invloeden en de teksten gaan over de ontwikkeling in haar leven. De inspiratie voor haar derde album ontstaat tijdens een tour in de lente van 2003. Ginny heeft veel vrije tijd en trekt zich in de tour-camper terug voor het schrijven van songteksten en het componeren van melodieën. Centrale thema op het album "Beautiful" is het gevoel van eigenwaarde. Ginny vraagt zich af of zij voldoet aan de hedendaagse opvatting over schoonheid. Ze verwoordt haar gedachtes hierover in het nummer "Call Me Beautiful".