Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Jaci Velasquez

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Jacquelyn Davette Velasquez (Jaci) is geboren op 15 oktober 1979 in Houston, Texas (VS). Ze is de jongste van 6 broers en zussen, die overigens uit het eerste huwelijk van haar ouders komen. Al snel blijkt Jaci talent te hebben om te zingen. Op 3-jarige leeftijd bespeuren haar ouders een sterke muzikale aanleg. Op haar negende heeft Jaci plotseling last van gehoorverlies. Gelukkig blijkt dit van korte duur te zijn. Haar muzikale carriere begint op haar 14de jaar. Ze wordt ontdekt door de voorganger Mike Atkins van een lokale kerk. Mike wordt Jaci's manager en ze krijgt een contract bij Myrrh Records. Haar eerste album "Heavenly place" wordt uitgebracht in 1996. Het album behaalt de goud-status (half miljoen exemplaren verkocht). In Nederland is Jaci voor het eerst te zien tijdens het jongerenprogramma van de EO-Familiedag.

De albums volgen elkaar snel op. In 1998 verschijnt het album "Jaci Velasquez". Haar succes blijft niet onopgemerkt. Sony Discos (Spaanstalige afdeling van Sony) toont interesse. Het levert Jaci Velasquez een contract op en haar eerste Spaanstalig album "Llegar A Ti" is een feit. Het album scoort en Jaci staat hoog genoteerd in de Latijns-Amerikaanse hitlijsten. De titelsong haalt zelfs de eerste positie in de Billboard Hot Latin Tracks. Plotsing komt in 1999 het nieuws dat de ouders van Jaci gaan scheiden. In interviews laat Jaci weten hier veel verdriet van te hebben. Ze wordt zelfs enigzins depressief. Bij de uitreiking van de Dove Awards in 1999 vergeet Jaci om God te bedanken voor de gewonnen Award. Jaci krijgt hierdoor meer kritiek te verduren binnen de christelijke muziekwereld. Regelmatig krijgt ze ook brieven over de 'provocerende' kleding die ze zou dragen. Ze krijgt echter van Latijnse journalisten altijd weer de vraag waarom ze van die conservatieve kleding draagt. In 2000 verschijnt haar derde Engelstalige album "Creastal clear". In 2001 wordt opnieuw een Spaanstalig album uitgebracht met de titel "Mi Corazon". In hetzelfde jaar neemt Jaci ook haar eerste kerstalbum op. Op zaterdag 16 augustus trouwt Jaci in het geheim met haar vriend Darren Potuck. In 2002 treed Jaci Velasquez op op de EO-jongerendag en in het jaar daarna kwamen twee albums uit; het Engelstalige album "Unspoken" en het Spaanstalige album "Milagro". 2005 brengt het nieuwe album "Beauty Has Grace".