Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Jake

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De drie broer Toby (1976), Marty (1979) en Josh Penner (1979) vormen samen de Canadese formatie Jake. Marty en Josh zijn overigens tweeling, Josh werd 18 minuten voor Marty geboren. De vader en opa van de broers heten Jake en om deze traditie voort te zetten, hebben ze voor deze naam gekozen. De jongens groeide op in een christelijk gezin in Three Hills, Alberta, Canada. Tijdens familie-weekenden en andere gelegenheden namen de broers vaak instrumenten mee en begonnen een "jam session". Het muzikale talent van de broers bleef niet onopgemerkt. In de herfst van 2000 verschijnt het debuutalbum. In Canada (waar christelijke muziek ook op de seculiere radio te horen is) scoorden ze hits met nummers als "Waiting", "Believer", "Right time" en "The one". Een jaar later komt het tweede album uit met de titel "Army of love". Love heeft een dubbele betekenis, naast liefde staat het ook voor "Let Our Violence End". De jongens willen hiermee de aandacht vestigen op de schietpartijen die zich regelmatig voordoen op Amerikaanse scholen.

Naast muziek maken, hebben de jongens ook een acteer talent. In de speelfilm "Left Behind" figureerden ze als veiligheidsagenten. Een leuke anekdote is dat ze voor de opnames van de film in een restaurant een kopje koffie wilde bestellen. Ze waren al in politie-uniform gekleed, waardoor de serveerser hen voor echte agenten aanzag en ze een gratis kopje koffie aanbod. In eigen land is Jake enorm populair, maar ook daarbuiten begint de band steeds meer door te breken.