Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Third day

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Third day ontstaat vanuit een spontaan gesprek tussen Mark Lee en Mac Powell. Beiden studeren aan de McEachern Highschool in het Amerikaanse Georgia. Zij besluiten een eigen band op te richten onder de naam Nuclear Hoedown. Zowel Mark als Mac willen hun geloof uitdragen door middel van muziek. Daarom besluiten zij de bandnaam te veranderen in Third day. In 1992 treedt Third day op tijdens een kerkdienst, waarbij ook een andere band (bestaande uit David Carr en Tai Anderson) aanwezig is. Na afloop van de kerkdienst ontmoeten de bandleden elkaar en sluiten David en Tai zich aan bij Third day. Uiteindelijk wordt de band nog versterkt met het vijfde bandlid, Brad Avery.

In eigen beheer neemt de band het album 'Contagious' op, waarmee Third day bekendheid verwerft in de omgeving van Atlanta. Een demo-cd komt terecht bij het label Gray Dot Records en de band krijgt een contract aangeboden. Het succes blijft niet onopgemerkt en Third day maakt de overstap naar het grotere Christelijke label Reunion Records. Het debuutalbum wordt opnieuw uitgebracht met daarop een nummer waaraan Rich Mullin zijn medewerking aan heeft verleend. Het tweede album Conspiracy No. 5 is redelijk experimentaal van aard en dat levert gemengde reactie op bij het publiek. Toch krijgt Third day voor dit album z'n eerste Grammy nominatie.

In 1999 verschijnt het album 'Time' waarop de band terugkeerd naar hun muzikale roots, oftewel rock. Het album 'Offerings' is voor de band een uitstapje naar de worshipmuziek. De combinatie van rock en worship blijkt echter zo goed aan te slaan dat de band besluit verder te gaan op die weg. De opnames voor het album 'Come together' vinden plaats in een oud pand, omdat de band het live-geluid zo dicht mogelijk wil benaderen.