Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Kees Kraayenoord

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Kraayenoord groeit op in Katwijk aan Zee en is al op jonge leeftijd aanbiddingsleider in zijn kerk. Na  het Ichthus College (Havo) in Veenendaal doet hij mee aan een cursus 'aanbidding leiden' van de organisatie Jeugd met een Opdracht. Via  Belinda van de Loo van Jeugd met een Opdracht komt Kees Kraayenoord in aanraking met de Stichting Opwekking. Enkele jaren treedt hij op als aanbiddingsleider bij de jaarlijkse pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Zowel zijn vrouw Nicole als hijzelf kiezen ervoor een studie theologie te gaan volgen aan de Azusa theologische hogeschool. Na het afronden van zijn studie wordt Kees Kraayenoord gevraagd voor de band van EO-ronduit. Daarnaast heeft hij een baan als docent godsdienst op het Visser 't Hooft Lyceum te Rijnsburg.

In de tussentijd raakt Kees Kraayenoord goed bevriend met zanger Ralph van Manen en maakt hij deel uit van diens begeleidingsband. Tijdens een concert van Ralph van Manen wordt hij ontdekt door een van de organisatoren van het Flevo festival. Na een aantal optredens op dit festival wordt in 2003 besloten een live-opname te maken van een aanbiddingsconcert van Kees Kraayenoord. In oktober van datzelfde jaar verschijnt zijn eerste album 'This is my cry'. Het album slaat enorm aan en Kees Kraayenoord besluit zich volledig te gaan richten op het maken van muziek.

In juni 2005 mag Kees Kraayenoord in het voorprogramma optreden van het avondconcert van Michael W. Smith in het Gelredome stadion in Arnhem. In totaal komen maar liefst 19.500 bezoekers op dit concert af. In hetzelfde jaar (2005) verschijnt het tweede album 'Broken'. Het album wordt met een aantal Nederlandse muzikanten in een hotel in de Zwitserland opgenomen. Op het album draagt Kees Kraayenoord de boodschap uit dat je bij aanbidding niet over je gebrokenheid moet heen stappen om dicht bij God te zijn, maar dat je in je gebrokenheid God kunt ontmoeten. We mogen Hem aanbidden en ontmoeten en ons ervan bewust zijn dat God weet wat gebrokenheid is.

Het album 'Broken' krijgt ook internationale erkenning. Zo wordt Kees Kraayenoord uitgenodigd om op een Showcase te spelen tijdens de GMA week (Gospel Music Association week) in Nashville. Hij is de eerste Nederlander die een optreden geeft tijdens de jaarlijkse GMA week. In het Vara-programma 'De wereld draait door' op 27 maart 2006 vertelt Kees Kraayenoord over de eer die hem ten deel is gevallen. De internationale aandacht leidt ertoe dat zijn albums 'This is my cry' en 'Broken' ook in landen als Brazilië en Australië worden uitgebracht.

Al vanaf zijn jeugd heeft Kees Kraayenoord een bijzonder voorliefde voor oude kerkliederen. In 2006 brengt hij daarom een Nederlandstalig album uit met de titel 'Jezus, leven van mijn leven'. De opnames voor dit album vinden op 1 juli 2006 plaats in een hal in Veenendaal met medewerking van een groot koor en een enthousiaste publiek.  Op dit album staan nieuwe bewerkingen van oude kerkliederen, zoals ‘Groot is Uw trouw o Heer’, ‘Heilig heilig heilig’ en ‘Grote God, wij loven U’. Het album is bedoeld om een brug te slaan tussen generaties en denominaties.

Op 11 oktober 2007 verschijnt het kerstalbum 'God met ons', waarop onder andere Kardinaal Simonis het orgel bespeelt en het koor Gospel Boulevard meezingt. De kerst cd bevat een aantal moderne bewerkingen van klassieke kerstgezangen, zoals 'Noël', 'Ik kniel aan Uwe kribbe neer' en 'Komt allen tezamen'. In 2008 brengt Kees Kraayenoord zijn album 'Letting go' uit. Alle songs op dit album zijn door Kees Kraayenoord zelf geschreven in samenwerking met onder andere Chris Eaton, Graham Kendrick, Noel Richards en Paul Field. De albumtitel ‘Letting Go’ is een oproep om los te laten wat ons ervan weerhoudt om Jezus te volgen. Hij heeft immers alles losgelaten om ons te redden. Het album kent een hoog rock-gehalte en voor de opnames is een Praags orkest ingehuurd.