Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Rush of fools

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De band Rush of fools is opgericht in 2005. Alle vijf de bandleden Wes Willis (zanger), Kevin Huguley (gitarist), JD Frazier (keyboard-speler), Jacob Chesnut (bassist) en Jamie Sharpe (drummer) zijn afkomstig uit Birmingham, Alabama. Het winnen van de nationale talentenjacht 'Band with a mission' levert de band een contract op bij het label Midas Records. In 2007 verschijnt het zelfgetitelde debuutalbum 'Rush of fools'. Voor de opnames van het album trekt de band een aantal bekende producers aan, waaronder Matt Bronlewee (Michael W. Smith, Jars of clay, Leeland) en Scott Davis (Jessie Daniels).

De eerste single 'Undo' is een meeslepende ballad waarin een portret van Gods barmhartigheid en genade wordt geschilderd. Het nummer wordt goed opgepakt door de Christelijk radiostations in de Verenigde Stagen. Bandlid Huguley vertelt: “Eerlijk gezegd zijn wij nogal verbaasd omdat er niets speciaals aan ons is. Er is niets groots wat wij hebben gedaan. Wij hebben nog niets bereikt of welbekend. Wij zijn gewoon een stel jongens uit Alabama die van muziek en van God houden.Wij willen Gods glorie verheerlijken en onszelf wegcijferen.” Kevin Huguley gebruikt de volgende analogie ter illustratie van zijn opmerking: "Als een juwelier een diamant toont dan doet hij dat op zwart filt, zodat de diamant nog meer zal schitteren. We zijn allemaal zondig en vies vanwege onze zonden. De heerlijkheid van God straalt zoveel meer."

De bandnaam Rush of fools is ontleend aan de Bijbeltekst 1 Korinthiërs 1:26-31. In dit Schriftgedeelte schrijft de apostel Paulus een brief aan de kerk van Korinthe in een poging hen nederigheid bij te brengen. "Paulus vertelt de kerk dat zij moeten onthouden dat er niets speciaal aan hen was voordat zij Christus kenden. Geen van hen waren slim. Geen van hen kwamen uit rijke en welgestelde families. Geen van hen waren invloedrijke politieke leiders. Echter, Paulus legt uit dat God het verschil in hun leven maakt. Vers 27 sprak ons aan, waarin staat 'Maar wat in de ogen van de wereld dwaas is, heeft God uitgekozen om de wijzen te beschamen; wat in de ogen van de wereld zwak is, heeft God uitgekozen om de sterken te beschamen.' Dit is ons als een band."