Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Brandon Heath

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Brandon Heath staat bekend als zanger&songwriter en vertelt daarover: "Bij muziek gaat het voor mij altijd om songwriting. Als ik naar een nummer luister dan wil ik dat de teksten daadwerkelijk ook iets betekenen. Er zijn tegenwoordig veel nummers die niet erg positief zijn - veel songs gaan over seks en rebellie. Het vereist meer vaardigheden om een songtekst met een boodschap of een verhaal te schrijven, en ik waardeer het vakmanschap van een goede songwriter."

In tegenstelling tot de meeste muzikanten die in de 'Music city' wonen, is Brandon Heath geboren en getogen in Nashville, Tennessee. De rijke muzikale geschiedenis heeft zijn muziek op verschillende manier beïnvloed. "Dit is een stad van songwriters." vertelt hij. "Er is iets aan deze stad waardoor de creativiteit bij ons in de genen zit."

Brandon wil bijdragen aan de zuidelijke gastvrijheid van Nashville. Een paar jaar geleden zijn hij en zijn huisgenoten verhuisd naar een achterstandsbuurt in Nashville. Hoewel Brandon Heath een hart heeft voor zendingsreizen naar arme landen als India en Ecuador realiseert hij zich ook dat het missiegebied al buiten zijn voordeur begint. "Voor vele jaren heb ik nooit het perspectief van een arm persoon gekend. Een paar jaar geleden is mij opgevallen hoe vaak Jezus in de Bijbel over de armen spreekt en over het zijn tussen de armen. Het heeft mij gedwongen om mijn verwachtingen naar beneden bij te stellen over wat ik denk nodig te hebben.

De muziek van Brandon Heath wordt ook sterk beïnvloed door zijn woonplaats. Het merendeel van de muziek die hem inspireert, is gemaakt door collega inwoners van Nashville zoals Ryan Adams, Josh Rouse en Matt Wertz. Op 13-jarige leeftijd begint Brandon Heath met gitaar spelen en het schrijven van liedjes. Hij laat zich inspireren door bekende songwriters als Sting, Shawn Colvin en David Wilcox. Het Bluebird Cafe kan worden gezien als een legendarische hotspot voor jonge songwriters in Nashville . In dit Cafe doet Brandon Heath dan ook zijn eerste ervaringen op met het schrijven van songs.

In zijn tienerjaren bezoekt Brandon Heath de zomerkampen van de organisatie Young Life. Alhoewel hij als kind niet met het christelijk geloof is groot gebracht, wil hij toch graag meer op zomerkamp. "Ik hoorde voor het eerst in mijn leven over Jezus. Door Young Life heb ik Christus leren kennen en heb ik mij aangesloten bij een kerk.", aldus Brandon Heath. Na de afronding van de middelbare school wordt Brandon Heath een leider bij de kampen van Young life en nog steeds is hij betrokken bij Young Life in de Verenigde Staten.

Hij begint met het schrijven van liedjes voor andere artiesten, waaronder Bebo Norman, Joy Williams en Christopher Williams. Tijdens een aanbiddingsbijeenkomst tijdens een zomerkamp van Young Life ontwikkelt Brandon Heath een passie om meer dan alleen een songwriter te zijn. "Ik zag hoe mensen niet alleen reageerden op de songs, maar ook op hoe ik die songs zong", vertelt hij. "Ik wilde zelf mijn eigen liedjes met anderen delen." In 2006 verschijnt zijn debuutalbum 'Don't get comfortable' bij het label Reunion Records.