Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Group 1 crew

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Group 1 crew is een christelijke hip hop band die wordt gevormd door Manwell Reyes, Blanca Reyes en Pablo Villatoro. Bandlid Manwell Reyes begrijpt hoe belangrijk het is om de taal van jongeren te spreken. Vaak communiceren christenen in onbegrijpelijke taal voor ongelovigen. Hij vertelt hierover: "Op de middelbare school ben ik christen geworden, maar ik wist helemaal niets over God. Ik was een vreselijk kind. Ik ben van drie scholen getrapt en belandde in de criminaliteit, zoals beroven, stelen, helen en dat soort dingen." Tijdens een zomerkamp in zijn voorlaatste jaar hoopt Manwell Reyes een meisje te ontmoeten, maar in plaats daarvan leert hij God kennen. "Als ik zeg 'verscheen', bedoel ik dat ik het me tot op de dag van vandaag herinner. De hele kamer was vol van God's aangezicht, het was een moment van pure nederigheid. Het enige wat ik kon zeggen was 'Ik ben niet waardig' en 'Ik ben vies.", aldus Manwell Reyes.

Samen met Blanca Reyes en Pablo Villatoro vormt Manell Reyes een bijbelstudie groep. Tijdens deze bijbelstudie ontstaat het idee een band op te richten. Enige tijd later ontmoeten ze Jeff Adams die al snel de manager van de band wordt. De band staat onder contract bij de labels Fervent Records en Warner Bros Records. De bandleden van Group 1 crew worden muzikaal geïnspireerd door onder andere Michael Bublé, Beethoven, Stevie Wonder en flamenco muziek. Hun eerste EP 'I have a dream' verschijnt in 2006. Met de song 'Can't go on' komt de band terecht op het verzamelalbum WoW hits 2007. In februari van 2007 brengt Group 1 crew het zelfgetitelde debuutalbum uit. Hun song 'Love is a beautiful thing' behaalt in mei van dat jaar een Top 20 notering in de Christian chart van R&R magazine. Het tweede album 'Ordinary dreamers' verschijnt op 16 september 2008. De song 'Forgive me' van dat album wordt gebruikt in de tv-serie One tree hill.