Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Fireflight

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De rockband Fireflight bestaat uit zangeres Dawn Richardson , Wendy Drennen (bassist), Justin Cox (gitarist), Glenn Drennen (gitarist) en Phee Shorb (drummer). De band is opgericht in 1999 en staat onder contract bij het label Flicker Records. Een wederzijdse liefde voor bands als The Juliana Theory, Zao, Def Leppard, en Schrank Row brengt Fireflight bij elkaar, maar al snel blijken de overeenkomsten tussen de leden zich hiertoe te beperken. Ze hebben elk een ander idee over hoe de muziek vorm moet krijgen.

Uiteindelijk komen de bandleden van Fireflight tot een muzikaal compromis. De band komt erachter dat het met elkaar delen van ideeën de sleutel is tot succes. Zangeres Dawn Richardson legt uit: "Het werkt het beste als je de belangen van de groep boven de belangen van het individu stelt. Je kunt het horen in onze muziek. Wij klinken niet zoals vele andere bands, omdat we allemaal een verschillende afkomst hebben en ons geluid ergens in het midden is uitgekomen."

De songteksten van Fireflight zijn onbaatzuchtige en direct, een weerspiegeling van de missie van de gehele band. Bandleden Dawn Richardson en Wendy Brennen willen vooral hoop uitstralen naar de vrouwelijke luisteraars van Fireflight als het gaat om onderwerpen zoals eigenwaarde, respect en innerlijke schoonheid. Dawn Richardson vertelt: "We komen zo veel jonge vrouwen en tienermeisjes tegen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk. Wij willen hen eraan herinneren dat zij God's prachtige schepping zijn en dat Hij een plan heeft voor hun leven."

Over het succes van Fireflight vertelt Dawn Richardson: "Uiteindelijk worden deuren geopend. Het voelt echt alsof God ons de mogelijkheden wil geven, zodat we kunnen helpen en degenen kunnen bereiken die gewond zijn geraakt en die onze muziek moeten horen. Fireflight wil songs schrijven die mensen kunnen voelen, albums maken die zo universeel zijn dat ze de tand des tijds kunnen weerstaan. Wij willen echt een eerlijk blijven - of het proberen tot onze dood. "