Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Warren Barfield

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Warren Barfield is geboren op 4 mei 1979 en komt uit Goldsboro, North Carolina. Zijn muziek kenmerkt zich door een mix pop, rock, folk en soul. Hij debuteert in 2003 met zijn zelf-getitelde album in. Een aantal ingrijpende gebeurtenissen dwingen hem echter zijn muzikale carrière te onderbreken.  Hij vertelt hierover: "Er zijn veel vragen over waar ik mijn carrière en de zakelijke wereld tegenaan ben gelopen, veel dingen die ik in mijn persoonlijke leven heb meegemaakt en dingen die ik met mijn familie heb doorgemaakt. Ik heb mij door deze moeilijke situaties heengepraat en heb weer vaste grond onder mijn voeten." Zijn liedjes zijn persoonlijk omdat hij open is over zijn twijfels, zijn tekortkomingen en zijn angsten. Warren Barfield vertelt: "Mijn hoop is dat andere mensen zullen zeggen, 'Man, ik zit met dezelfde vragen', en een gevoel van herkenning ervaren."

Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van Warren Barfield is een tragisch auto-ongeluk in mei 2004 waarbij zijn zus Rena is betrokken. Bij dit ongeluk komt Rena's beste vriendin op 13-jarige leeftijd om het leven. Rena raakt zwaargewond en moet haar been laten amputeren. Warren Barfield verzucht: "Man, je rijdt met je auto naar het winkelcentrum, en van het ene op het andere moment,  door een verkeerde beslissing op een weg die je al duizend maal hebt gereden, is alles waarvoor je hebt gewerkt, alles wat je dacht te hebben, is weg. "

Niet alleen in zijn persoonlijke leven is het niet altijd gemakkelijk, ook in zijn carrière verloopt het moeizaam. Een aantal keren wordt hij gecontracteerd door platenmaatschappijen die failliet gaan. Hij vertelt hierover: "Veel van mijn nummers hebben een nieuwe betekenis gekregen na al die onzekerheid. Het is een gek ding 'Waar leef ik voor?' Als ik voor succes leef, als ik leef voor een platencontract, dan krijg ik waarschijnlijk morgen een telefoontje  dat het platenlabel failliet is. Als ik leef voor mijn album, dan kan het label morgen zeggen dat ze er niets mee doen. Als ik leef voor mijn vrouw, familie of vrienden, dan kunnen ze door de dood worden weggenomen, en het kan allemaal verdwenen zijn. Waar leef ik voor? Ik denk dat ik deze vraag mijzelf nog steeds elke dag stel. Ik leef voor meer dan alleen tijdelijke dingen. Het is soms een strijd, maar ik ben vastberaden om niet op te geven en te verdrinken in uitzichtloosheid. Het omzien naar je omgeving is een actie. Ik wil mensen bereiken, omzien naar elkaar, en anderen aansporen hetzelfde te doen. Mijn hoop is de wetenschap dat wij niet de enigen zijn die naar elkaar omzien. God ziet ook naar ons om."