Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Matt Redman

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Matt Redman is een Britse aanbiddingsleider en vooral ook een bekende liedjesschrijver. Al op jonge leeftijd begint Matt Redman met het leiden van aanbiddingsbijeenkomsten in de kerk St Andrew's in Chorleywood. Hij ontmoet Mike Pilavachi en samen richten zij de jongerenorganisatie Soul survivor op. De eerste Soul survivor bijeenkomst wordt in 1993 georganiseerd en de dan 15-jarige  Matt Redman wordt gevraagd de aanbiddingsdiensten te leiden. Nog steeds is Matt Redman betrokken bij de jongerenorganisatie Soul survivor. Ook houdt hij zich bezig met het 'planten' van kerken in Engeland. Daarnaast is hij betrokken bij het organiseren van de Passion Conferenties en werkt hij voor het platenlabel Survivor Records (de Amerikaanse divisie van dit label heet Six Steps Records). 

Hij krijgt bekendheid door het zingen van de song 'Jesus is' op het album van Hillsong London en ook zingt en schrijft hij mee aan de song 'Greatest gift'. Veel hedendaagse gospelartiesten en bands als Michael W. Smith, Rebecca St. James, David Crowder band en Tree63 hebben songs van Matt Redman gecoverd. Enkele van zijn meest populaire nummers zijn 'Heart of worship', 'Let everything that has breath', 'Once again', 'Undignified' en 'Blessed be Your name' (dit laatste nummer wordt in 2005 tijdens de uitreiking van de Dove Awards verkozen tot 'Worship song van het jaar). Hij heeft ook diverse boeken geschreven over aanbiddingsmuziek, waaronder 'The unquenchable 'worshipper' en 'Facedown'.

Momenteel woont Matt Redman in de buurt van Brighton, Engeland. Hij is getrouwd met Beth (voormalig bandlid vande World wide message tribe) en zij hebben drie kinderen: Maisey, Noach en Rocco. Hij legt zijn missie aan de hand van zijn muziek uit: "In mijn leven heb ik ten doel gesteld om te versterken, te vermenigvuldigen en een voorbeeld te zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat ik door mijn muziek luid God wil loven, ik ervoor zorgen dat anderen hetzelfde gaan doen, en ik wil een lichtend voorbeeld zijn van hoe je God dagelijks kunt aanbidden."