Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Phil Wickham

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Phil Wickham is geboren op 5 april 1984. Hij groeit als kind op in een vroom christelijk gezin, maar hij realiseert zich dat het geloof iets van hemzelf moet worden. Hij niet langer vanwege zijn ouders naar de kerk gaan. Hij verlangt naar iets 'echts', een persoonlijke vriendschap met Jezus. Het hiervan bewust worden, is voor hem van cruciaal belang geweest. Phil Wickham verhuist naar stad Dan Diego om daar te studeren en hij besluit gitaar te gaan spelen. Hij begint met het schrijven van liedjes over zijn groeiende geloof.

"Het was een goede tijd van reflectie, het schrijven van liedjes en gitaar spelen.", aldus Phil Wickham. Hij wordt door zijn voorganger benaderd met de vraag om aanbiddingsdiensten te leiden. Aanvankelijk aarzelt Phil Wickham, maar uiteindelijk aanvaardt hij de uitnodiging van zijn voorganger. "Toen ik op 12-jarige leeftijd begon met het leiden van aanbidding, heb ik ervaren dat de Heer onze jeugdgroep heeft gezegend." vertelt Phil Whickham. "De kinderen zongen en ik vond het echt geweldig om te doen."

Mensen die Phil Wickham liedjes horen spelen, vragen al snel wanneer hij van plan is om een album uit te brengen. "Ik had zoiets van 'Maak je een grapje? Echt niet', herinnert Phil Wickham zich. "Toen bracht God een aantal mensen in mijn leven die mij lieten zien wat bediening inhoudt en wat het betekent om aanbidding leiden. Transparant zijn als persoon, een stap in geloof dureven zetten en zeker weten dat God aanwezig is. Het zijn geweldige lessen geweest die ik heel mijn leven kan gebruiken. Uiteindelijk heeft hij zo'n twintig liedjes geschreven en adviseert zijn vader hem om een album op te nemen. 

Nog een beetje sceptisch over hoe alles zou uitpakken, begint Phil Wickham aan de opnames van zijn album 'Give you my world' in een kleine studio. Hij brengt het album in eigen beheer uit. Na de release krijgt hij geweldige reacties en Phil Wickham vertelt: "Ik wist dat het God moest zijn die dat allemaal heeft bewerkstelligd. Ik begon meer optreden te geven in Californië, in veel kerken. Maar na verloop van tijd wordt hij wat wanhopig en wil hij van God horen wat hij moet doen als volgende carrière-stap. Eindelijk ervaart hij een vredig gevoel over zijn toekomst. Hij krijgt een contract bij het label INO Records en brengt in 2006 zijn zelfgetitelde album uit. Een jaar later verschijnt zijn tweede album 'Canons'