Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Bart Millard

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Bart Millard is de zanger van MercyMe, de band die hij zelf  in 1994 heeft opgericht. Hij is getrouwd met Shannon en heeft drie kinderen: Sam, Gracie en Charlie. Zijn eerste solo-project ´Hymned´ kenmerkt zich door zijn krachtige en geëmotioneerde stem die zeer herkenbaar is. Sinds 2005 is de zanger van MercyMe ook als solo-artiest actief. In dat jaar brengt hij het album ´Hymned´ uit met daarop enkele oude favoriete hymnen die door hem op een eigentijdse manier bewerkt. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de invloeden van Texas blues, traditionele gospel en klassieke southern gospel.

Bart Millard vertelt: "Toen mijn zoon Sam geboren werd geboren, spraken mijn vrouw Shannon en ik over onze herinneringen die wij hadden van onze grootmoeders die deze oude hymnen voor ons zongen. Als kind begrepen we er weinig van, maar deze hymnes hebben ons voor een groot deel gevormd tot wie we zijn. En we vroegen ons af of onze zoon deze liedjes nog zou horen, omdat ze vandaad de dag in veel kerken niet meer gezongen worden. Het komt maar zelden voor dat wij een hymne horen als we als band in een kerk spelen." De vruchten van Bart Millards' arbeid is een verzameling van traditionele gezangen, maar de uitkomst is allesbehalve ouderwets.