Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Nicole C. Mullen

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Nicole C. Mullen is geboren op 26 juni 1967 in Cincinnati, Ohio. Al vroeg in haar jeugd begint zij met zingen, samen met haar familie en vrienden. "Het was iets dat ik graag wilde doen, het voelde als een roeping.", vertelt Nicole C. Mullen. "Ik had geen idee hoe ik het moest gaan aanpakken, maar ik wist dat als het bezig zijn met muziek Gods wil voor mij is, dat ik het dan niet zelf hoefde na te streven." Op 12-jarige leeftijd schrijft Nicole C. Mullen haar eerste liedje. Zelf omschrijft Nicole C. Mullen haar muzikale stijl als "funkability". Zij houdt van een mengeling van muziek-genres, zoals R & B, folk, gospel, disco, hillbilly en pop. Veel van haar songs zijn in een soort van verhaalvorm geschreven en gezongen met als belangrijkste onderwerpen haar geloof, haar jeugd, haar familie en haar vrienden.

Nicole C. Mullens muzikale carrière is begonnen nadat een man uit de kerk haar inhuurde als achtergrondzangeres in zijn opnamestudio voor 6 dollar per uur. Dit werk heeft uiteindelijk geleid tot haar eerste platencontract. Geurende deze periode werkt Nicole C. Mullen samen met David Mullen, de man met wie zij later ook is getrouwd. Samen met hun drie kinderen, twee honden en een aantal katten wonen zij op het platteland  in Franklin, Tennessee. Het familie-leven is ontzettend belangrijk voor Nicole C. Mullen. Zo geeft zij alleen optredens van donderag tot en met zaterdag, omdat zij door-de-weeks thuis wil zijn als de kinderen uit school komen. 

Echtgenoot David Mullen helpt zijn vrouw op het financiële vlak gedurende de jaren '90. In 2000 verschijnt haar zelf-getitelde debuutalbum bij het label Word Records. Nicole C. Mullen ziet de mogelijkheid om op te treden niet als een instrument voor zelf-verheerlijking maar als een kans om in contact te komen met gewone mensen uit andere geledingen van de samenleving. Zij wil vooral hoop geven aan een gebroken natie en aan haar publiek laten zien welke overweldigende vreugde alleen in Christus kan worden ervaren.

Nicole C. Mullen is betrokken bij veel soorten activiteiten en de bedieningen naast haar zingen. "Soms denken we te zijn wat we doen." legt zij uit. "Dat zijn we niet. Ik ben niet alleen zangeres. Ik zing - dat is wat ik doe. Maar ik ben Nicole - de moeder, de vrouw, de vriendin, de dochter, de mentor - dat is wie ik ben." Samen werken David en Nicole als jongerenwerkers in hun plaatselijke kerk. Nicole C. Mullen vertelt: "In mijn jeugd was er iemand uit mijn kerk die ik echt respecteerde. Zij nodigde mij uit bij thuis, kamde mijn haren en bemoedigde mij in mijn zingen. Door haar geloof in mij, gaf zij mij het geloof in mezelf, dus wil ik ook graag doen bij andere jonge meisjes."