Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Casting crowns

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Casting crowns is een groep van zeven jeugdleiders bestaande uit Mark Hall (zanger), Juan Devevo (gitarist & zanger), Melodee Devevo (violist & zanger), Hector Cervantes (gitarist & zanger), Andy Williams (drummer), Chris Huffman (bassist) en Megan Garrett (keyboardspeler, accordeonist & zanger). Het omgaan met jongeren in hun kerk zien de bandleden als het belangrijkste deel van hun bediening, veel belangrijker dan 'een beroemde band te zijn'. Zij willen weten wat er in het leven speelt van de vierhonderd jongeren waar zij wekelijks de jeugdleiders van zijn. Waar het om gaat is dat de tienerjongen die zich gaat realiseren dat God in hem gelooft, zelfs wanneer hij aan zijn geloof twijfelt; waar het om gaat is dat het tienermeisje weet dat zij de God van het heelal van haar houdt, zelfs als er verder niemand anders is die van haar houdt. 

Mark Hall, de leadzanger van Casting crowns, is de afgelopen jaren al jongeren pastor en het was zijn hart voor jongeren die ervoor zorgde dat hij nummers begon te schrijven en uit te voeren om hen met muziek te bereiken en hen te helpen groeien als christen. "Ik ben al meer dan tien jaar jongeren pastor en muziek heeft daar altijd al deel van uitgemaakt." aldus Mark Hall. "Ik had echter niet gedacht dat onze muziek bediening verder zou reiken dan de plaatselijke kerk. Ik dacht dat ik misschien songs voor andere bands zou kunnen schrijven, omdat ik het rondreizen om te spelen niet iets was wat ik wilde doen". 

"Zestig procent van mijn studenten hebben waarschijnlijk nooit gehoord van de Dove Awards-of radio-chart." vertelt hij verder. "Het zijn alledaagse jonge mensen die met beide benen in deze wereld staan. Hun ouders hebben ruzie of hun vriendje of vriendinnetje heeft de relatie net verbroken of zij falen op school. We komen elke week bij mensen thuis die een relatie met Jezus hard nodig hebben. Dit is de bediening waartoe God ons heeft geroepen. Je moet het recht verwerven om met hen te spreken over hun leven. Ze willen weten dat jij ook met zaken worstelt, voordat je zaken met ze kunt doen. Het gaat dus niet over kunst of muziek. De muziek is niet waar het om draait. Muziek is gewoon een manier om de onuitsprekelijke liefde van God te delen." 

Mark Hall legt uit: "We zijn geen boze artiesten die de kerk allerlei verwijten maken. We gaan iedere week naar de kerk. We over niemand neerbuigend. Al zou het succes net zo snel verdwijnen als het gekomen is, de Casting crowns zullen geen water bij de wijn doen of hun benadering veranderen. Ik denk dat mensen bereid zijn te luisteren naar de harde waarheid als je transparant bent over je eigen leven, je eigen strijd met twijfel, angst en mislukking. De songs, zoals alle nummers die ik schrijf, gaan over het alledaagse leven. "

Over het leven als Christen vertelt Mark Hall: "Uw daad van aanbidding is wat je doet met het leven dat je hebt gekregen. Een leven van aanbidding wil zeggen 'God, ik ben vandaag wakker geworden. Ik ga heel veel dingen doen, ik kom op vele plaatsen, ik ga met veel mensen praten, maar mijn doel is om anderen op U te wijzen en ervoor te zorgen dat U vandaag glimlacht' . Hoe meer we zoals dat leven des te meer zullen we op Hem lijken. En hoe dichter we bij Zijn hart komen des te meer zijn wij dat God een hart voor mensen heeft."