Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Hillsong united

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De aanbiddingsband Hillsong United is ontstaan vanuit de Hillsong Church, een Pinkstergemeente die is gevestigd in het noordwesten van Sydney, Australië. Deze gemeente is opgericht in augustus 1983 door de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Brian en Bobbie Houston en heet aanvankelijk Hills Christian Life Centre. Bij de start telt de congregratie slechts 45 leden, maar in vier jaar tijd stijgt het aantal leden tot 900. In 1986 organiseren de Houstons voor het eerst een Hillsong conferentie, een jaarlijks evenement met als doel hedendaagse christen-artiesten te laten groeien in hun geloof en muziek. Het eerste album van Hillsong verschijnt in 1992 onder de titel 'The power of your love' met medewerking van Geoff Bullock en Darlene Zschech, beide pijlers op de talloze Hillsong albums die nog volgen.

Het 'merk' Hillsong heeft inmiddels een enorme bekendheid en daarom besluiten de Houstons in 1999 om de naam van de kerk om te dopen in Hillsong. Inmiddels bezoeken meer dan 19.000 mensen wekelijks de diensten van de kerk. Hillsong United is gestart als bediening voor de jongeren. In eerste instantie beginnen Reuben Morgan en Marty Sampson met de band als 'United live'. In 1999 verschijnt het debuutalbum 'Everyday'. Er ontstaat een traditie dat de albums worden opgenomen tijdens de jaarlijkse Encounterfest conferentie in oktober.  

Wanneer Reuben Morgan in 2002 de band United Live verlaat, neemt zijn Joel Houstons zijn plaats in. De bandnaam wordt gewijzigd in Hillsong United. In de jaren daarop volgend groeit de populariteit van Hillsong united. Het album 'United we stand' van Hillsong united is in 2006 een van de best verkochte christelijke albums van dat jaar.