Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Sara Groves

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Sara Groves staat bekend om haar doordachte teksten en haar hart voor aanbidding. Ze legt uit: "God heeft ons uitgenodigd, als eenvoudige mensen, om bij te dragen aan de schoonheid van zijn plan en schepping. Het Koninkrijk van God overstijgt de politiek en beleid, nationaliteit, geslacht en ras, de manier waarop we kerk zijn, en maakt ons tot een echt levend lichaam van gelovigen. Het biedt ons de mogelijkheid om verschillend te zijn en toch elkaar in dit leven te steunen. Het biedt ons de kracht om te leven uit dezelfde genade aan ons allen gegeven en om van elkaar te houden met een liefde die nooit faalt. Het zeer reële koninkrijk van God vraagt van ons, de bewoners, mooie kunst, creatieve levens en bevrijdend werk."

Sara Groves is een echtgenote, een moeder, een songwriter en een verteller. Zij is een predikant wiens preekstoel een piano bankje is. Haar werk neemt zij niet lichtvaardig op. Werk waardoor zij in eerste instantie niet zelf heeft gekozen. Zij heeft zich door God geroepen gevoeld. De grootvader van Sara Groves is altijd een dienaar van de Heer geweest. Kort voor zijn dood aan kanker in 1996 zocht hij naar iemand die zijn werk wilde voortzetten. Om haar verontruste opa gerust te stellen, verzekerde Sara Groves dat iemand in zijn voetsporen zou treden. Zij wist echter toen nog niet dat zij dat zelf zou worden.

In de begin jaren '70 sluiten de ouders van Sara Groves zich aan bij de zogenaamde Jesus Movement. Zij vergezelden de grootvader van Sara Groves bij zijn werk in de kerk van New Jersey, waar een groep jonge ex-drugsgebruikers radicaal was veranderd door hun bekering tot het Christendom. Elke zaterdag nacht reisde een buslading jongeren af naar Atlantic City om daar te evangeliseren onder de toeristen en hippies. De moeder van Sara Groves speelde op een klein Hammond orgel en haar vader zong en deed een simpele uitnodiging tot bekering: "Kom naar Jezus en laat uw leven veranderen." Een voor een aanvaardden de mensen Jezus. Terugkijkend ziet Sara Groves het als een van de beslissend moment van haar opa's bediening, een bewijs van de kracht van het op de juiste plaats en op het juiste moment aanwezig zijn en de bereidheid om Gods roep te volgen.

Voor Sara Groves is de roeping gekomen tijdens de begrafenis van haar grootvader. Hij was nooit afgestudeerd aan de Bijbelschool en had geen echte beroemdheid verkregen, maar honderden rouwende mensen kwamen naar de kerk om hem de laatste eer te bewijzen en te vertellen hoe hun leven drastisch was veranderd door zijn bediening. Sommigen waren zelf met een bediening gestart. Anderen zeiden dat ze dood zouden zijn geweest als Harry niet met zijn bus naar hen was toegekomen.

Sara Groves zit tijdens de begrafenisdienst met ontzag te luisteren. Zij wordt gevraagd om namens de 15 kleinkinderen het woord te doen. "Terwijl ik daar zat, voelde ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel", herinnert zij zich. "Eigenlijk dacht ik dat ik onvoldoende toegerust was en overdonderde het mij, maar ik hoorde mijzelf zeggen 'Wat het ook voor mijn leven mag betekenen, ik verbind mij aan deze bediening en zal het tot aan mijn dood voortzetten."

Sara Groves gebruikt voor haar bediening 'woorden'. Zij vertelt hierover: "Ik voel dat een van mijn sterke kanten is dat ik mensen gereedschappen kan geven. Muziek kan een hulpmiddel zijn om weer grip te krijgen op je relatie met God en op je relaties met anderen. Niet iedereen is goed met woorden of emoties en ik heb het gevoel dat dat is wat ik doe. Woorden geven aan de emoties van mensen, zodat zij ermee aan de slag kunnen en voort kunnen gaan samen met God."