Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Matt Maher

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Aanbiddingsleider en songwriter Matt Maher is geboren en getogen in Newfoundland, Canada. Hij groeit op in een cultuur die eigenlijk bestaat uit twee belangrijke elementen: muziek en traditie. Matt's ouders ontdekken al vroeg in zijn jeugd zijn muzikale talent en laten hem piano-lessen volgen. Hij maakt zich in een korte tijd vele muziekstijlen eigen, speelt in een jazz-ensemble, zingt in een koor en speelt zelfs tijdens zijn middelbare school tijd in een zogeheten 'garage rockband'. In 1995 besluiten Matt's ouders te scheiden en hij verhuist samen met zijn moeder naar de Verenigde Staten. 

Matt Maher vertelt: "Ik ben met het geloof in God grootgebracht, maar muziek was eigenlijk mijn religie. Zodra de middelbare school zat, ging ik niet meer naar de kerk. Ik bad 's avonds voordat ik naar bed ging. Ik had een bijbel in mijn kamer en ik las in Genesis en Openbaring, omdat ik gefascineerd was door hoe wij op aarde zijn gekomen en hoe we weer gaan, maar dat was alles. Mijn relatie met God was niet erg sterk. Ik wist dat Hij echt was, ik wist alleen niet hoeveel Hij van mij hield."

Hij begint met het bijwonen van diensten in de kerk van zijn nicht en haar vrienden, op zoek naar diepere antwoorden en vriendschap. Daar komt hij voor het eerst in contact met een jongeren-groep in een kerk. Daar vindt hij meer dan vrienden - hij vindt Jezus Christus. De dominee van zijn nieuwe kerk in Arizona vraagt hem om hulp. "Zij zagen iets in mij dat ik zelf niet zag, en ik weet dat het God was die mij dichter bij Hem bracht. Binnen twee maanden heb ik aanvaard dat Christus voor mij aan het kruis heeft gehangen, en antwoordde ik door Hem te dienen in mijn nieuwe kerkgemeenschap.", aldus Matt Maher. Gedurende deze periode begint hij opnieuw een een muziek-opleiding. Hij studeert af aan de Jazz Department op Arizona State University, waar hij Jazz Piano heeft gestudeerd.

Na een paar jaar gaat Matt Maher naar een andere gemeenschap, St. Timothy Catholic Community in Mesa, Arizona. Hij werkt samen met artiesten zoals Israel Houghton, Kathy Troccoli en Rich Mullins. Hij vertelt: "Het was mijn laatste jaar van de middelbare school en ik wist nog niet wat ik daarna zou doen. Toen hoorde ik nummers van Delirious? en van songwriters als Paul Baloche en Darrell Evans, en ook van de Passion beweging. Deze muziek sprak mij enorm aan. Het kwam door de eenvoudige uitdrukkingen dat ik realiseerde dat mijn wens was om hetzelfde te doen." Hij krijgt een vaste aanstelling bij St. Timothy en begint met het schrijven van liedjes voor zijn kerk.

Een aantal door Matt Maher geschreven liedjes zijn opgenomen door andere artiesten, waaronder 'Your grace is enough' dat is uitgevoerd door Matt Maher's goede vriend Chris Tomlin. Verder neemt Bethany Dillon zijn song 'Unwavering' op en de band Phillips, Craig and Dean covert zijn song 'For Your glory'. In de lente van 2007 tekent Matt Maher een contract bij het label Essential Records. Zijn debuutalbum 'Empty and Beautiful' wordt op 8 april 2008 uitgebracht.