Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Jennifer Knapp

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Jennifer Knapp vestigt haar reputatie met haar debuutalbum Kansas. Haar teksten gaan over oprechte emoties, geloof en vastberadenheid. De 25 jarige Jennifer Knapp maakt een mix van alternatieve folk-rock over emoties die gebaseerd zijn op persoonlijke thema's. Het is juist door deze bekwaamheid om te schrijven de feilbaarheid van de mens, die haar muziek herkenbaar maakt. Van haar debuutalbum worden meer dan 300.000 exemplaren verkocht en het album staat 80 weken in de top 25 van Billboard's CCM charts. Jennifer: "het eerlijk kunnen delen van wat er in je omgaat met anderen, en anderen bemoedigen om eerlijk te zijn is waar het voor mij om gaat. Zelf ook al zijn we christen, dan nog hebben we genade nodig."

De composities op het album "Kansas" zijn gegrond op ervaringen van iemand die ook de schaduwkanten van het leven heeft gezien. Het grootste succes behaalt Jennifer met het nummer "Undo Me", een smeekbede om vergeving. Acceptatie binnen de seculiere muziek krijgt Jennifer tijdens haar optreden op het Lilith Fair 1999 Jennifer zet zich ook in voor de bestrijding van borstkanker. In 1998 geeft Jennifer ongeveer 200 solo-concerten. Jennifer:" Het is bizar om acht maanden te moeten leven in een touringcar, steden te bezoeken, radio-interviews te moeten geven en cd's te signeren in grote winkelketens. Het nummer "Undo me" is opgenomen op een verzamel cd voor de preventie van borstkanker. Kansas krijgt in 1999 twee Dove Awards voor "Rock song of the year" en "New artist of the year".

Jennifer Knapp groeit op in de staat Kansas. Op drie-jarige leeftijd scheiden haar ouders. Haar jeugd kenmerkt zich door het niet goed kunnen functioneren en een minderwaardigheidsgevoel, een leven zonder doel. Tijdens haar studie leert ze christelijke vrienden kennen, en komt ze tot geloof. Snel hierna pakt ze haar hobby voor muziek weer op en begint optredens te geven voor vrienden. Het tweede album "Lay it down" verschijnt in 2000. Met haar aparte en soms ruwe stemgeluid oogst Jennifer veel waardering. Een jaar later komt ze met nog een nieuw album getiteld "Lay it down". Het blijkt haar best en snelst verkopende album tot nu toe te zijn. In 2001 verschijnt het album "The way I am". In de periode hierop volgend besluit Jennifer Knapp het een tijdje rustiger aan te doen. In de tussentijd verschijnt nog wel een verzamelalbum met daarop Jennifer's grootste hits.