Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Moya Brennan

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Moya Brennan is geboren in Ierland op 4 augustus 1952 als Máire Ní Bhraonáin en is de jongere zus van Enya. Zij noemt zichzelf Máire Brennan en wordt met name bekend door haar werk met de keltische band Clannad. Kenmerkend voor haar muziek is dat zij zichzelf blijft ontwikkelen en zich nooit zal nestelen binnen comfortabele grenzen. In 1992 verschijnt haar eerste solo-album 'Maire', waarna er nog vele albums volgen. Van haar hand verschijnt in 2000 de autobiografie 'The other side of the rainbow', waarin zij de hoogte- en dieptepunten met Clannad beschrijft en ook ingaat op haar drugs- en alcoholverslaving die zij heeft weten te overwinnen. In 2002 besluit zij haar naam in Moya Brennan te veranderen.

Als zangeres met Clannad heeft Moya Brennen veel hoogtepunten meegemaakt. Zij blijft een van Ierland's meest gerespecteerde culturele iconen en haar muziek siert internationale soundtracks van films (zoals 'King Arthur'), gospelalbums en tv-series. Maar Moya is niet te verlegen om ook te spreken over dieptepunten: "Als ik dingen uit mijn leven met mensen deel, ben ik soms verbaasd over de reacties. Het doet wat met mij als ik door dat mijn muziek een bemoediging is voor anderen. Hoewel wij allemaal ons soms gebroken voelen, kunnen we ook geheeld worden. Het vertalen van zo'n genezingsproces is voor mij een natuurlijke progressie. Ik ben wat ik ben, en hier is het!"