Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Laura Story

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Laura Story is voortdurend aan het leren dat Gods plan veel breder en diepgaander is dan ze ooit voor mogelijk houdt. Aanvankelijk streeft zij ernaar symphonie-dirigent te worden. Echter, op de universiteit ontmoet zij Shane Williams van de populaire indie pop-rock band Silers bald. Hij vraagt haar om tot zijn band toe te treden. Na vijf jaar blijkt dat Laura Story een andere muzikale richting opgaat dan Silers bald, terwijl de band net op het punt staat om een contract te krijgen. Haar manager doet de suggestie om een eigen album op te nemen met de nummers die zij zelf heeft geschreven. Toch is zij nog niet overtuigd van haar eigen zangkwaliteiten voor maken van een solo-album. Daarnaast zit zij krap bij kas en heeft niet eens voldoende nummers voor een volledig album.

Maar die problemen worden opgelost doordat God haar van meer geld en meer songs voorziet. In 2002 begint zij met de opnames van haar eerste album. Zij vertrouwt erop dat het laatste nummer voor het album nog komt. Kort daarna, rijdt zij met haar auto bergsafwaarts en aanschouwt met haar ogen de grootsheid van haar Schepper. Op dat moment begint zij te aanbidden en te zingen: "Indescribable, uncontainable, You placed the stars in the sky and You know them by name...." Eenmaal thuis gekomen gaat zij achter de piano zitten en leest in het Bijbelboek Job 38 over God's macht en kracht. Haar eerste album is nu af en 'Indescribable' is een perfect titelnummer.

Het nummer 'Indescribable' wordt in 2004 door Chris Tomlin opgenomen en komt op zijn album 'Arriving' te staan. Chris Tomlin vertelt: "Laura heeft een goed begrip van wat een krachtige songtekst is. Als persoon blijft zij ook daadwerkelijk nederig. Zij is een geweldige songwriter en artiest. En door de song 'Indescribable' ben ik vereerd dat ik mag bijdragen aan het uitbreiden van haar bediening." Over het schrijven van songteksten zegt Laura Story: "Ik denk altijd dat het laatste liedje dat ik heb geschreven, ook gelijk mijn laatste song is. Net als mijn geest helemaal leeg is, en ik weet niet of ik weer een liedje kan schrijven, verrast God me. De songs zijn van Hem. Ik ben gewoon de eerste persoon die ze te horen krijgt."

In 2005 brengt Laura Story in eigen beheer haar tweede album 'There is nothing' uit. Datzelfde jaar trouwt zij met haar jeugdliefde Martin Elvington en verhuist naar Atlanta om aanbiddingsleidster te worden in de Perimeter church. Een jaar later tekent zij een contract bij het label INO Records. Dan vindt er een ingrijpende gebeurtenis in haar leven plaats. Haar man moet in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een hersentumor. Zij vertelt: "Hij heeft een tijdje aan een beademingsmachine gelegen en we waren niet zeker dat hij het zou redden. Ik heb mijn hele leven gezongen 'It is so sweet to trust in Jesus', maar nu bracht Jezus mij naar een punt waar mijn enige optie was om Hem vertrouwen. Die barmhartigheid heb ik niet eerder zo ervaren." Naast het bijstaan van haar echtgenoot gedurende operaties en bestralingen schrijft Laura Story nieuwe songs over God's aanwezigheid in haar moeilijkste momenten.

"Het is moeilijk te begrijpen waarom God ons door zulke periodes laat gaan, maar ik weet dat God uiteindelijk alles ten goede keert. Mijn nieuwe album weerspiegelt dat gevoel. God leidt ons door dalen, dat zijn de momenten dat wij Hem leren vertrouwen en dichter bij Hem komen. Hoewel ik heb getwijfeld, heeft Hij mij niet losgelaten of laten schieten. Hij bleef volkomen trouw aan mij. Hij heeft bewezen dat Hij werkelijk mijn grondvesting en mijn hoop is."