Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Julian drive

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Julian drive wil hun gaven en talenten gebruiken om God te eren en te dienen. De band gebruikt muziek als een platform om mensen dichter bij Jezus te brengen, zowel christenen als niet-christenen. Zanger Shane Bowers en keyboardspeler Shaun Bennett zijn vanaf het begin bij de band betrokken. Al snel ontgroeit Julian dirve de status van lokale aanbiddingsband en sluit de jonge talentvolle gitarist Jesse Triplett zich bij de groep aan. De band doet in 2004 mee aan de Exalting Him national talent search en wint deze talentenjacht waar zich tweeduizend deelnemers voor hadden ingeschreven. In 2005 neemt Julian drive (destijds nog Refuge genaamd) deel aan de Winterfest conferentie met meer dan twintigduizend bezoekers. Dankzij dit optreden groeit de vraag naar optredens van Julian drive en krijgt de band ook meer bekendheid buiten hun woonplaats Athens in de Amerikaanse staat Georgia.

In 2006 sluit bassist James Nitz zich aan bij Julian drive. Het volgende jaar geeft de band maar liefst 260 concerten door heel Amerika. Shane Bowers vertelt over het besluit om fulltime te touren: "Na mijn afstuderen heb ik altijd bij dezelfde werkgever een baan gehad. Ik hield van mijn werk. Ik mocht mijn baas. Ik had een goede band met mijn collega's en zij met mij. De andere jongens in de band zaten in een vergelijkbare situatie. Om een baan met een vast inkomen op te geven was een grote stap. Je wilt niet alles opgeven waar je voor hebt gewerkt om vervolgens met de staart tussen de benen terug te moeten keren. Het is echt een roeping van God geweest." Begin 2007 wordt de band ontdekt door producer Lynn Nichols, die eerder heeft gewerkt met onder andere Phil Keaggy en Switchfoot. Hij gaat met de bandleden de studio in met als doel hun 'eigen geluid' te laten ontdekken. In april 2008 krijgt Julian drive een contract aangeboden bij het label Inpop Records. Op 27 januari verschijnt het debuutalbum 'My comin day' van Julian drive.