Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Day of fire

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Joshua Brown krijgt bekendheid als bandleider van Full devil jacket. Op 22-jarige leeftijd tekenen hij en zijn band een contract bij het label Island/Def jam Records. De band is succesvol, maar voor een relatief korte tijd. Zij brengen een album en een EP uit en touren met onder andere Nickelback en Creed. "Ik begon het schrijven van nummers op mijn 15de en in diezelfde tijd raakte ik aan de drugs. Ik droomde ervan een rockster te worden. Voor zo'n vijf tot zeven jaar speelde ik in bands in de buurt van Jackson, waar ik opgroeide en hard werkte om een platencontract te krijgen.", vertelt Joshua Brown. "Mijn band werd steeds groter en groter, en daarmee mijn verslaving ook . Ik had geld, ik had vriendinnen, ik had alles wat ik dacht nodig te hebben, maar ik was nog steeds leeg van binnen." 

In 2000 overlijdt Joshua Brown bijna aan een overdosis heroïne. Dankzij een herstelprogramma weet hij er bovenop te komen en af te kicken. Het is halverwege de voorbereiding van een tweede album van Full devil jacket dat Josh eindelijk begint te luisteren naar dat een stemmetje in hem dat hem uit de duisternis wenkt. "Ik begon op andere plaatsen te zoeken naar vrede. Ik begon een beetje met het lezen van de Bijbel, en God sprak door de Bijbel tot mij.", zegt Joshua Brown. "Ik heb een lange tijd geprobeerd beide te doen - een rockster te zijn in Full devill jacket en God te dienen. Maar uiteindelijk, stopte ik met mijn Bijbel te lezen en God te dienen, en alles werd nog erger."

Hij vervolgt zijn verhaal: "We vlogen naar LA om het album op te nemen, en terwijl ik daar was, ik had bijna een zenuwinzinking. Ik kon niet spelen, ik kon niet zingen, ik kon niet schrijven. Ik kon niets doen, omdat ik nog steeds probeerde twee levens te leiden. Uiteindelijk kwam ik op een punt dat ik tegen God zei dat ik alles wilde doen om gezond te worden. Ik zei 'Als U wilt dat ik met deze band stop, dan zal ik dat doen'." Joshua Brown vliegt terug naar Jackson en bezoekt een kerk. Na drie ongeveer drie maanden begint God in zijn hart te werken. Hij neemt de verslaving, depressie en onzekerheden weg. Joshua Brown stapt uit de muziekindustrie, maar start twee jaar later de band Day of fire. Samen met gitarist & songwriter Gregg Hionis begint hij met het schrijven en opnemen van nummers.

De demo-songs belanden bij de staf van het label Essential Records. Al snel krijgt de band een contract aangeboden bij dit christelijke label. Joshua Brown blikt terug: "God opende deuren in LA bij al onze favoriete producers. We kozen voor Scott Humphrey, die eerder productiewerk heeft gedaan voor onder andere Metallica, Mötley Crüe en Rob Zombie. We hebben ook gewerkt met Chris Chaney, bassist van Jane's addiction, drummer Gary Novak en gitarist Phil X, die gespeeld hebben met Alanis Morissette, Avril Lavigne, en Andrew W.K." Terwijl de band bezig is met de opnames in Los Angeles krijgt Joshua de bandnaam in gedachte. Terugdenkend aan de dag dat hij gedoopt is in de Heilige Geest, realiseert hij zich dat het zijn 'Day of fire' is. Net zoals de discipelen dat op Pinksteren hebben ervaren. Day of fire is de dag waarop de Heilige Geest in je leven komt en je een nieuwe visie geeft , nieuwe kracht en je hart in vuur en vlam zet voor God."

Op 26 oktober 2004 verschijnt het debuutalbum van Day of fire. De missie van Day of fire is een boodschap van hoop te brengen aan een generatie zonder hoop. "Ik wil dat mensen een ontmoeting met Jezus Christus hebben door middel van deze muziek en radicaal worden veranderd, want dat is wat er met mij is gebeurd." zegt Joshua. "En als God mij kan redden, kan dan Hij iedereen redden." De muziek van Day of fire bestaat uit een mix van stevige rock vermengt met een boodschap van hoop.