Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Sarah Kelly

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Sarah Kelly begint al op zeven-jarige leeftijd met het schrijven van songteksten. Uiteindelijk worden teksten van haar hand gebruikt tijdens erediensten van de kerk waarbij zij is aangesloten. Naast het talent voor tekst schrijven ontwikkelt Sarah Kelly zich ook als zangers. In 2000 brengt zij in eigen beheer het album 'You overwhelm me' uit en is aanbiddingsleidster bij Master's Commission, een internationale discipelschapstraining voor studenten van 18 jaar en ouder. Zij geeft concerten over de hele wereld, waaronder Engeland, Ierland en Canada. Haar debuutalbum circuleert in de tussentijd binnen de muziekindustrie en zij krijgt diverse aanbiedingen van grote labels. "Alles ging zo snel." herinnert Sarah Kelly zich. "Ik had het helemaal niet verwacht, en ik weet dat het niets meer dan God's timing was."

In 2004 verschijnt haar nationale debuutalbum 'Take me away' bij het label Gotee Records. In datzelfde jaar wordt Sarah Kelly verkozen tot 'Nieuwe artiest van het jaar' door de website ChristianityToday.com. In haar leven heeft Sarah Kelly te maken gehad met lichamelijke mishandeling. Haar albums 'Take me away' en 'Where the past meets today' beschrijft de zangeres als 'een boos meisje dat met haar verleden moet leren omgaan. De vliegtuigmaatschappij Continental Airlines neemt meerdere songs van het album 'Take me away' op in de programmering van hun 'In-flight radiostation. Vliegtuigpassagiers maken op deze manier kennis met de muziek van Sarah Kelly. "Ik moet toegeven dat ik nooit heb gedacht dat ik zou gaan zingen." vertelt zij. "Ik wilde alleen maar een songwriter worden en liedjes maken die andere mensen zouden willen zingen. Maar al mijn muziek, alles wat ik schrijf, komt uit het hart. Dus als ik op de één of andere manier een inspiratie voor deze generatie kan zijn dan is dat wat ik wil doen."

De zangeres geeft zo'n 150-200 concerten per jaar. Tijdens een optreden in Zweden leert zij Jonas Ekman kennen met wie zij in 2008 in het huwelijk is getreden. Het echtpaar woont in het zuiden van Californië en geeft onderwijs in het vak songwriting aan de University of Southern California. Met enige regelmaat is zij aanbiddingsleidster bij hun plaatselijke kerk of neemt zij plaats achter het keyboard. Zowel in 2007 als in 2008 treedt Sarah Kelly op tijdens het Xnoizz Flevo festival. Met haar persoonlijke levensverhaal, humoristische opmerkingen en ruwe stemgeluid weet zij een groot deel van het aanwezige Flevo-publiek voor zich te winnen. Op 1 juni 2008 verschijnt haar album 'Born to worship' met daarop tien zelf-geschreven aanbiddingsnummers.