Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Mat Kearney

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Mat Kearney is geboren op 1 december 1978 in Eugene, een stad in de Amerikaanse staat Oregon. Hij groeit op in een zeer gelovig gezin, maar moet aanvankelijk niets van het geloof hebben. Zijn muzikale carrière begint tijdens zijn studie aan de California State University, waar hij literatuur studeert en in het voetbalteam speelt. Hij zet zich tijdens zijn studieperiode af tegen zijn ouders en gebruikt zelfs wiet. Hij leent een gitaar van een mede-student en leert zichzelf gitaar spelen. Na het afronden van zijn eerste jaar vertrekt Mat Kearney naar Nashville met goede vriend en producer Robert Marvin. In eerste instantie met bedoeling om alleen de zomer te blijven voor het schrijven en opnemen van een paar nummers. De aanbiedingen van diverse labels stromen echter bij hem binnen, waardoor hij besluit in Nashville te blijven om zijn carrière als songwriter voort te zetten.

In een interview met Christianity today vertelt Mat Kearney: "Ik denk dat ik erop los leefde en deed wat iedereen zei dat je zou moeten doen op de universiteit. Ik ontdekte de diepte van verdorvenheid, de somberheid van die levensstijl. Het werkte gewoon niet. Uiteindelijk begon in te ontdekken dat er meer moest zijn in het leven. God heeft mij gevonden toen mijn leven zich op een dieptepunt bevond. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik echt het gevoel had dat ik begreep wie Jezus was. Het was meer dan alleen kennis over Hem. Ik heb het gevoel dat ik Hem werkelijk ontmoet heb op dat punt in mijn leven."

Mat Kearney's muziek is een interessante mix van pop, hip-hop en folk. Hij tekent een contract bij Inpop Records en in 2004 verschijnt bij dit label zijn debuutalbum 'Bullet'. Dankzij een samenwerkingsverband met Columbia Records is zijn tweede album 'Nothing left to lose' uit 2006 zowel via de christelijke als seculiere verkooppunten verkrijgbaar. Het album blijkt vrij populair te zijn. Drie nummers van dit album zijn gebruikt in verschillende afleveringen van Grey's anatomy. Drie jaar later verschijnt het album 'City of black & white'. De zanger speelt in het voorprogramma van de tour van Keane.