Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

MercyMe

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

MercyMe is christelijke band die is opgericht in 1994 in Greenville, een stad in de Amerikaanse staat Texas. De band bestaat uit zanger Bart Millard, toetsenist James Bryson, percussionist Robin Shaffer, bassist Nathan Cochran en de gitaristen Michael Scheuchzer en Barry Graul. De eerste zes albums brengt MercyMe in eigen beheer uit alvorens in 2001 een contract te tekenen bij het label INO Records. Het nummer 'I can only imagine' schrijft Bart Millart na het overlijden van zijn vader aan kanker. Met het nummer 'I can only imagine' scoort MercyMe een enorm hit en krijgt daarmee ook bekendheid buiten het gospelcircuit. Mede dankzij dit nummer behaalt hun debuutalbum 'Almost there' dubbel platina.

In 2002 verschijnt het album 'Spoken for' van MercyMe. De twee singles 'Spoken for' en 'Word of God speak' bereiken de eerste plaats in de christelijke radiocharts. De albumtitel heeft betrekking op het geloof dat God een speciale plek heeft voor degenen die een relatie met Hem aangaan. In 2003 voegt gitarist Barry Graul zich bij de band en neemt deel aan de opnames van het derde studioalbum 'Undone'. Een jaar later tourt MercyMe tijdens de Imagine tour' met collega-artiesten Amy Grant en Bebo Norman. Het album 'Coming up to breathe' levert MercyMe een nr. 13 notering op in de Amerikaanse Billboard 200. In vergelijking met z'n voorgangers bevat dit album meer rockmuziek. De band begeleidt Audio adrenaline tijdens hun afscheidstour.

Op 20 november 2007 komt het album 'All that is within me' uit, dat aanvankelijk een worshipalbum zou worden met voor de helft bekende aanbiddingsnummers en de andere helft zelfgeschreven songs. Uiteindelijk schrijft de band toch alle songs op het album zelf. In 2008 brengt de band een acoustische versie van het album 'Coming up to breathe' uit. Op 7 april 2009  ziet het eerste verzamelalbum '10' het daglicht, de titel verwijst naar de tien jaar die zijn verstreken na het schrijven van de song 'I can only imagine'.  Op het album staan 11 hits en 3 nieuwe songs (waaronder een nieuwe versie van 'I can only imagine' dat is opgenomen met het London session orchestra). Aan het album is ook een dvd toegevoegd met 11 music videos en 2 korte documentaires. 

In de zomer van 2009 raakt de tourbus van MercyMe betrokken bij een ernstig ongeval. De bus rijdt bij een kruispunt door groen licht en wordt aangereden door een personenauto. De bestuurster en haar ongeboren baby en een inzittende van de personenauto komen daarbij om het leven. Niemand in de tourbus van MercyMe raakt gewond. De bandleden tonen hun medeleven met de nabestaanden en roepen fans voor de slachtoffers en hun familie te bidden.