Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Jeremy Camp

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Rockzanger Jeremy Camp is geboren op 12 januari 1978 en hij groeit op in Lafayette, Indiana (VS). In Zuid-California volgt hij een Bijbelschool. Hij weet niet precies welke plannen God met hem heeft, maar hij wil er wel klaar voor zijn. Op een dag speelt hij gitaar in de keuken van de Bijbelschool. Een worshipleider van de school hoort zijn muziek en moedigt hen aan iets te gaan doen in de christelijke muziek. Tijdens optreden voor een Bijbelstudie groep in de buurt van San Diego leert hij Melissa kennen. "Ik was een worshipnummer aan het spelen, en zijn stak haar handen boven haar hoofd om God te aanbidden.” herinnert Jeremy zich. “Het was voor mij gelijk duidelijk dat deze vrouw zo enorm veel van Jezus hield.” Na het optreden spreken Jeremy en Melissa elkaar en ze leren elkaar tijdens de zomermaanden beter kennen. Na vier maanden 'daten' komt het voor Jeremy als een enorm schok toen Melissa de relatie opeens wil verbreken. Jeremy kan geen goede reden bij haar vinden, maar zij wil meer tijd met God doorbrengen om zich voor te bereiden op een plan dat Hij met haar heeft. 

Jeremy Camp besluit te gaan touren door allerlei landen. Zijn muziek wordt beïnvloed door Dave Matthews, Goo Goo Dolls, Matchbox Twenty, Pearl Jam en Creed. Op een gegeven moment krijgt Jeremy een telefoontje, dat zijn leven compleet zou veranderden. Hij wordt gevraagd naar het ziekenhuis te komen om 'zijn' 20-jarige Melissa te zien. Ze heeft de diagnose eierstokkanker gekregen. In het ziekenhuis vertelt Melissa dat ze ondanks haar naderende dood wilde volhouden. Het zou het voor haar waard zijn als daardoor maar 1 persoon tot Christus zou worden gebracht. Ondanks haar positieve houding verlaat Jeremy verward het ziekenhuis. Hij kan het niet aanzien dat iemand van wie hij zoveel houdt pijn had. Ondanks de moeilijke situatie besluiten ze met elkaar te trouwen. Vijf maanden later, toen Melissa zich na chemokuren iets beter voelt, trouwen ze met elkaar. Er zijn meer dan 1000 gasten aanwezig bij hun huwelijk. Het geluk duurt echter kort. Tijdens de huwelijksreis krijgt Melissa last van haar maag. Op 5 februari 2001 overlijdt ze in het bijzijn van Jeremy en haar familie. 

Melissa’s leven en dood verandert de visie van Jeremy Camp op muziek. "Muziek is niet meer mijn leven. Christus is mijn leven. Het enige wat telt, is wat we voor Jezus doen op deze aarde.", aldus Jeremy. Een van de nummers die dat goed weergeeft is 'I still believe'. Dit nummer schrijft Jeremy kort na het overlijden van Melissa. De song 'Walk by faith' is ontstaan tijdens hun huwelijksreis. Na deze moeilijke periode leert Jeremy al snel Adrienne Liessching van de rockband The Benjamin gate kennen. Ze besluiten te verloven en treden in december 2003 in het huwelijk. Het echtpaar heeft twee dochters: Isabella Rose Camp (geboren op 25 september 2004) en Arianne Mae Camp (geboren op 5 april 2006). Het eerste worshipsalbum 'Carried me: The worship project' verschijnt in 2004 met daarop zowel bekende als nieuwe worshipnummers.

Het album 'Restored' (2004) is persoonlijk album voor Jeremy Camp. Hij vertelt hierover: "Alle songteksten op dit album komen voort uit stille tijd net God. Ik ben gegroeid en volwassener geworden in mijn wandel met de Heer. Hij heeft mij verschillende dingen op verschillende tijden geleerd. Veel nummers gaan over het worstelen met God en dan op de knieën eindigen." De opvolger 'Beyond measere' verschijnt op 31 oktober 2006. In de herfst van dat jaar produceert Jeremy Camp ook het solo-album 'Don't wait' van zijn vrouw Adrienne.