Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Joy Williams

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Joy Williams is geboren op 12 november 1982 en groeit op in de plaats Mt. Hermon, California. Haar vader is eigenaar van een christelijk conferentie centrum. Alhoewel ze uit een zeer gelovig gezin komt, heeft zij het geloof niet zomaar van haar ouders overgenomen. Tijdens haar middelbare school-tijd heeft ze alle grote godsdiensten bestudeerd, zoals het Jodendom, Islam en Hindoeisme. Zelf zegt Joy Williams hierover: "Op 13- of 14-jarige leeftijd realiseerde ik me dat het christelijk geloof voor mij het enige ware geloof is. Ik ben sinds die tijd steeds meer van Jezus gaan houden." Regelmatig treedt Joy Williams op in kerkdiensten en op 14-jarige leeftijd krijgt ze al een contract aangeboden. Ze is er echter nog niet aan toe en wilde eerst haar relatie met God verstevigen.

Na een aantal jaar tekent Joy Williams alsnog een contract bij Reunion Records. Bij dit label verschijnt in 2001 haar titeloze debuutalbum met daarop moderne popmuziek. Ondertussen rondt Joy Williams haar studie af en blijkt ze met de hoogste cijfers van de klas te zijn geslaagd. Een jaar later verschijnt haar album 'By surprise'. Op dit album laat Joy Williams een wat meer acoustisch geluid horen. Haar eerste optreden in Nederland is tijdens Winter Wonder Rock 2002 in Zwolle. Joy Williams maakt een moeilijke periode door, omdat ze last heeft van onverklaarbare vermoeidheidsverschijnselen. Ondanks haar ziekte werkt ze aan een nieuw album. Op kerstavond 2003 verlooft Joy Williams zich met haar vriend Nate Yetton, waarna ze op 12 juni 2004 met hem in het huwelijk treedt.