Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Krystal Meyers

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Krystal Meyers is geboren op 31 juli 1988 in Orange County in de staat Californië. Zij schrijft haar eerste songteksten wanneer zij 10 jaar is. Op 13-jarige leeftijd leert zij zichzelf acoustisch gitaar spelen. Al snel wordt haar talent opgemerkt en dat resulteert erin dat zij op 16-jarige leeftijd haar debuutalbum 'Krystal Meyers' (2005) uitbrengt. Haar muzikale stijl doet denken aan de muziek van Avril Lavigne, waardoor zij ook wel wordt gezien als de christelijke tegenhanger van de rebelse punkrock-ster. Met haar songteksten wil Krystel Meyers vooral een positief christelijke boodschap uitdragen. Haar songs richten zich vooral op problemen waarmee tieners tegenwoordig worden geconfronteerd, zoals de druk die jongeren ervaren om zich te conformeren en niet buiten de boot te vallen. Ook draagt Krystal Meyers uit dat seks uitsluitend voor in het huwelijk bedoeld is.

Krystal Meyers heeft van jongs af aan de ambitie om zich te ontwikkelen tot artiest. Zij vertelt hierover: "Ik wist sinds ik kon praten dat muziek mijn bediening zou worden. Een vrouw in onze kerk zei tegen mijn moeder 'Je dochter gaat heel de wereld over reizen en wordt een missionaris.' En dat is precies wat het is - een missiegebied en muziek is mijn uitlaatklep." De doorbraak begint voor Krystal Meyers met de song 'Anticonformity' die zij schrijft tijdens haar middelbare school periode. "Ik schreef dit nummer met mijn vriendin Hannah Dwinell tijdens een kamp. De eerste versie is ook tijdens dat kamp opgenomen en dat nummer trok al snel een hoop aandacht. Al snel raakten we in gesprek met een label.", aldus Krystal Meyers. Uiteindelijk tekent zij bij Essential Records en start met de opnames van haar debuutalbum, dat haar direct een Dove award nominatie oplevert in de categorie 'Nieuwe artiest van het jaar'. Onverwachts blijkt haar debuutalbum enorm aan te slaan in Japan. Zij vertrekt naar Japan voor een promotie-tour, waarbij zij interviews geeft, twee foto-shoots doet voor de cover van de magazines Nylon en Bounce. Uiteindelijk slaagt Krystal Meyers met haar song 'Anticonformity' er zelfs in de Red hot chili peppers in Japan van de eerste positie in de hitlijsten te verstoten.

De ervaringen die zij heeft opgedaan tijdens haar concert-tour gebruikt zij voor de opnames van het album 'The beauty of grace' dat in 2006 uitkomt. Met name de Winter Jam Tour heeft ervoor gezorgd dat zij nog meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Krystal Meyers: "Het was verrassend. Elke avond kwamen er tussen de 8.000 en 16.000 mensen naar een concert. Het was gaaf om samen met iemand als tobyMac op het podium te staan en natuurlijk ook met de newsboys. Ik heb naar de muziek van beiden geluisterd toen ik nog op de middelbare school zat. Het was geweldig om samen op een podium te staan. Het is mijn meest favoriete tour tot nu toe. Zelfs een beetje onwerkelijk om mee te maken."

Op haar tweede album laat zij een nog steviger geluid horen en meer persoonlijke teksten. "Het album gaat over genade, over het feit dat God altijd aanwezig is hoe ver je ook bent afgedwaald. Al je lidtekens en elke fout die je hebt gemaakt, worden door God uitgewist. In Zijn armen wordt alles vergeven. Zijn genade is overvloedig.", stelt Krystal Meyers. Het productiewerk voor het album 'The beauty of grace' wordt verricht door Ian Eskelin (bekend van All star united) en Wizardz of Oz. De titel van het album 'Dying for a heart' is afkomstig uit de song 'Love is on the run'. "Aan het kruis gaf Jezus zijn leven voor ons. Hij stierf voor ons zodat wij de mogelijkheid hebben om in gemeenschap met onze Hemelse vader te leven. Wij verlangen allemaal naar een plaats voor onszelf", aldus Krystal Meyers.

Het derde studio-album 'Make some noise' verschijnt op 9 september 2008 en is een breuk met de vorige albums. Dit album is meer pop en dance georiënteerd in plaats van de gebruikelijke rockmuziek. De videoclip bij de titelsong 'Make some noise' gaat op 10 juli 2008 in premiere bij de website Yahoo Music. Over dit album vertelt Krystal Meyers: "Het is een album voor de leukigheid. Het is nieuw. Het is anders qua stijl in vergelijking met wat ik hiervoor heb gedaan. Het is een soort van jaren tachtig pop, disco-achtig, Europees dance album."