Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Audio Adrenaline

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Audio adrenaline is opgericht door Mark Stuart, Barry Blair, Will McGinniss en David Stuart en heet aanvankelijk A-180. De doorbraak van de band is mede te danken aan Bob Herdman, die in de beginperiode de songs 'My God' en 'DC-10' voor de band heeft geschreven. De demo van 'My God' slaat aan bij diverse radiostation en bereikt de hitlijsten. Het label Forefront Records besluit de band A-180 een contract aan te bieden op voorwaarde dat de bandnaam in Audio Adrenaline zou worden gewijzigd. De bandnaam Audio adrenaline is bedacht door Bob Herdman terwijl hij naar harde en snelle seculiere muziek aan het luisteren was. Hij reageerde met de opmerking: "This is like... Audio Adrenaline!". Bob Herdman sluit zich in 1987 aan bij de band en David Stuart verlaat de band om zich meer op zijn gezin te kunnen richten.

De band wil met zijn muziek vooral christenjongeren aanspreken en aanmoedigen in hun geloof. De groep omschrijft de muziek zelf als "moderne gitaarrock". Het eerste zelfgetitelde album verschijnt in 1992 bij het label Forefront Records. Het jaar erop brengt Audio adrenline het album 'Don't censor me' uit. Het album 'Bloom' uit 1996 is het laatste album waarop gitarist Barry Blair te horen is. Zijn vervanger wordt de 17-jarige Tyler Burkum die debuteert op het album 'Some kind of zombie' in 1997. Voor het eerst maakt ook drummer Ben Cissell volwaardig deel uit van de band. Het vijfde album 'Underdog' komt uit in 1999 en levert de hit 'Get down' op. Audio Adrenaline treedt in 2000 op tijdens de EO-Jongerendag in de Amsterdam ArenA. 

In 2001 verschijnen twee albums, het verzamelalbum 'Hit parade' en het album 'Lift'. In de tussentijd verlaat Bob Herdman de band om directeur te worden van het nieuwe label Flicker Records, waarvan Mark Stuart en Will McGinniss de medeoprichters zijn. Het negende studioalbum 'Worldwide' uit 2003 benadrukt het internationale karakter van de band die zich steeds meer toelegt op zendingsreizen. De band zamelt vanaf 2004 tijdens concerten en online veilingen geld in voor het 'Hands and feet' project, een non-profit organisatie die hulp verleent aan de weeskinderen van Haïti. De ouders van bandleider Mark Stuart zijn al jarenlang actief betrokken bij de opvang van kinderen en de bouw van een weeshuis. In 2005 brengt de band het album 'Until my heart caves in' uit, waarvoor zij een jaar later een Grammy Award nominatie ontvangen in de categorie 'Best rock gospel album'.

Op 18 january 2006 kondigt Audio Adrenaline aan dat de band voornemens is te gaan stoppen. Ernstige beschadiging van de stembanden van bandleider Mark Stuart hebben de band tot deze beslissing gebracht. In de zomer van 2006 speelt de band voor de laatste keer tijdens het populaire christelijke muziekfestival Creation West. Sinds de start van het festival Creation West heeft Audio adrenaline jaarlijks opgetreden zonder een jaar over te slaan. Op 1 augustus is het afscheidsalbum 'Adios' uitgebracht met daarop de grootste hits van de band en twee nieuwe nummers. Het laatste live concert van de band is op 28 april 2007 in de Waikiki Shell in Honolulu, Hawaï. Het laatste project van de band is de cd/dvd 'Live from Hawaii: The farewell concert'.