Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Kutless

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Kutless is opgericht in 1999 in Portland. Stu (bass) en Kyle (drummer), Ryan (gitarist) en Jon-Micah (zanger) ontmoeten elkaar op de campus van hun school. Ze beginnen met muziek te spelen in de kerk Athey creek waar ze wekelijks naar toe gaan. In hun muziek zijn invloeden terug te horen van bands als Staind, Puddle of mudd, Incubus en Creed. Na verloop van tijd sluit ook James Mead (gitarist) zich aan bij Kutless. In 2002 besluiten de heren te stoppen met school en zich helemaal op het maken van muziek. Sindsdien openen zich verschillende deuren voor Kutless. De bandleden wonen samen in een huis, waar regelmatig kleine concerten worden georganiseerd.

De band treedt op in het voorprogramma van Switchfoot en krijgt al snel een contract bij BEC Recordings. Bij dit label verschijnt in 2002 het eerste titeloze debuutalbum. De single 'Run' krijgt veel airplay op chriselijke rockstations. Kutless wordt in 2002 de best verkopende band van het Tooth & Nail/BEC Recordings label. De band geeft meer dan 220 concerten in het eerste jaar en treedt op voor in totaal bijna 200.000 mensen. In februari 2004 verschijnt het tweede album 'Sea of faces' van Kutless. In datzelfde jaar zou Kutless optreden tijdens de Olympische zomerspelen in Griekenland, maar door een canceling van hun vlucht kan dit concert uiteindelijk niet doorgaan. In 2005 brengt Kutless het eerste worshipalbum 'Strong tower' uit. Na de opnames van dit album verlaten zowel bassist Kyle Zeigler als drummer Kyle Mitchell de band om het label Verbatim Records op te richten. Zij worden vervangen door bassist Dave Luetkenhoelter en drummer Jeffrey Gilbert, die beiden afkomstig zijn van de onlangs opgeheven rockband Seven Places.

Eind 2005 album begint de band aan de opnames van het vierde studioalbum 'Hearts of the innocent', dat op 21 maart 2006 verschijnt. Zanger Jon Micah Sumrall vertelt dat de titeltrack 'Hearts of the innocent' een soort wake-up call is: "Wij willen met onze concerten jongeren bereiken. Wij komen een hoop pijn en verdriet tegen bij mensen. Het lijkt wel alsof jongeren steeds eerder worden geconfronteerd met problemen en moeilijkheden. Tien-jarige kinderen moeten omgaan met dingen waarvan zij eigenlijk nog niets af zouden moeten weten. Dat is werkelijk triest, denk ik. Wij moeten het verschil maken. Wij zijn nog jong, maar wij proberen een zo goed mogelijk voorbeeld te geven." Ter gelegenheid van de release van het album 'Hearts of the innocent' begint Kutless aan een uitgebreide tour samen met de bands Stellar kart, Disciple en Falling up.

In mei 2007 neemt gitarist Ryan Shrout het moeilijke besluit om Kutless te verlaten, nadat bij zijn dochter een zeldzame oogziekte wordt geconstateerd. Zijn plaats wordt ingenomen door gitarist Nick De Partee, die eerder de techniek verzorde tijdens concerten van Kutless. De songs 'Hearts of the innocent' en 'Beyond the surface' worden gebruikt voor het christelijke spel 'Guitar praise'." De songs 'Shut me out' en 'Your touch' zijn terug te vinden op een uitgebreidere versie van 'Guitar praise'. In 2009 brengt de band opnieuw een worshipalbum uit met de titel 'It is well'.