Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

LaRue

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De formatie LaRue bestaat uit broer en zus, Phillip (19) en Natalie (17). "LaRue" betekent "de weg", vertelt Natalie, "en die naam is heel toepasselijk, want wij volgen de weg die God voor ons kiest, en bovendien is LaRue ook nog eens onze achternaam." Overal waar de groep optreedt is ook de hele familie (vader Paul, moeder Carolynne en de tweeling-zusjes Rachelle en Brianne) aanwezig om Phillip en Natalie te ondersteunen. In 1999 verscheen de eerste EP maxi-single, getiteld "Waiting Room". Kort hierna gevolgd door een titelloos dubuutalbum in augustus 1999. Het geluid van de groep is te bestempelen als acoutische pop met lichte moderne rock invloeden.

De eerste radio-single "Waiting room" gaat erover dat je in het leven veel meemaakt die je kunnen frusteren en ontmoedigen, maar dat je ook niet moet vergeten dat het leven hier tijdelijk is, en dat we straks in de eeuwigheid met God zullen leven. Het leven is dus eigenlijk een soort wachtkamer. Het nummer "Reason" gaat over hoe twee jonge mensen hun geloof proberen te vinden in een wereld vol tegenstellingen. "I am me, but who am I, will I everfind the reason for life?" het nummer begint vragend, maar vind de oplossing in het refrein, "But I see you there, Your arms around me, and I have no fear, You're all around me. Lord give me the strenth to find the faith in this world, help them to see the light in me even though I'm so afraid of it all." In de lente van 2000 zetten Phillip en Natalie zich in voor een seksuele reinheidscampagne. Het nummer "Someday" wordt voor deze campagne gebruikt. Het doel is om meer dan 250.000 handtekeningen te verzamelen van jongeren die willen wachten met seks tot het huwelijk. Het moet een signaal naar scholen worden om onthouding te promoten als de meest effectieve preventiemethode tegen ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen. Deelnemers kunnen tekenen tijdens concerten en op de website van LaRue.

In 2002 treedt Larue op voor meer dan 77.000 jongeren tijdens een bijeenkomst van de "True love waits" beweging. Het tweede album "Transparent" is uitgekomen in 2001. Op dit album staat vooral het thema centraal hoe ze God ervaren. Het is ook voor het eerst dat Phillip en Nathalie optreden op het Flevo Festival. Het sympathieke duo weet binnen enkele minuten het publiek voor zich te winnen. Vooral de ballad van Nathalie LaRue (met eigen keyboard-spel) kan op veel waardering van het publiek rekenen. In 2003 wordt bekend dat Phillip en Natalie LaRue beide gaan trouwen. Phillip gaat trouwen met zijn verloofde Lia DePace, die hij heeft leren kennen via zijn dominee. De bruiloft vind plaats op 25 maart 2003 in Italië. Natalie LaRue trouwt in de zomer van 2003 met Robert Murray uit Zuid-Afrika. Kort hierna wordt bekend dat LaRue ophoudt te bestaan.