Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Lifehouse

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De zanger Jason Wade (1981) van Lifehouse heeft een bewogen leven achter de rug. Hij groeit op in een zendelingsgezin en groeide op binnen de Vineyard gemeente. Vooral de scheiding van zijn ouders heeft veel indruk gemaakt. Zelf zegt hij erover: "Mijn ouders hadden veel ruzies. Maar die lieten ze nooit blijken, onze familie was altijd vredig; er was nooit een vechtpartij of zoiets. We leken perfect gelukkig vanaf de buitenkant gezien". De ouders van Jason zijn gescheiden toen hij 12 jaar was. Hij brengt in die tijd veel dagen alleen op zijn kamer door, en schrijft veel poezie. Opmerkelijk genoeg is Jason geen muzikaal kind. Hij heeft nooit op muziekles gezeten en luistert nooit naar de radio. Opeens begint hij met het schrijven van liedjes. Op 15-jarige leeftijd ontmoet hij bassist Sergio Andrade. Het klikt goed tussen de twee en beginnen met het maken van muziek in een garage. Een tijdje later voegt drummer Rick Woolstenhulme zich bij de band. De dummer zat eigenlijk bij een andere band. Toevallig speelde hij in een kamer naast die van Jason en Sergio. Toen hij de kamer binnenkwam, raakte hij met de heren in gesprek. Het klikt wederom goed enal snel kwam naar voren dat Lifehouse nog een drummer zocht. En zo kwam de drummer uiteindelijk bij Lifehouse terecht.

In 1998 tekent Lifehouse een contract bij Dreamworks. In 2001 verschijnt hun debuut-album "No name face". Op dit album bevindt zich de superhit "Hanging by a moment". Het nummer wordt zelfs de meest gedraaide song op de Amerikaanse radio. Jason zegt hierover: "It's all been unbelievable. We didn't expect any of this, but we're so grateful to have so many people hearing our songs. I really can't explain how it's happened." In 2002 verschijnt het tweede album "Stanley Climbfall". Het merendeel van de songs is door Jason zelf geschreven. De eerste single 'Spin' vat eigenlijk de boodschap van het album samen. Het gaat erom dat je niet moet proberen het verleden te veranderen, maar juist het beste te halen uit moeilijke en slechte gebeurtenissen. Er moet een goede balans zijn tussen slechte en goede ervaringen. Lifehouse wordt in 2002 versterkt met een vierde bandlid. Niet veel later vertrekt een bandlid. Lange tijd wordt weinig gehoord van Lifehouse, maar 2005 belooft een comeback.