Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Mark Schultz

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Mark Schultz groeit op in het plattelandsstadje Colby in de staat Kansas. In zijn jeugd blinkt hij al uit in sporten, zoals hardlopen, basketbal en voetbal. Een andere grote hobby van Mark Schultz is muziek maken. Zijn eerste optreden geeft hij als lid van een jazz-groep tijdens zijn middelbare schooltijd. Later sluit hij zich ook aan bij show koor van zijn school. Na zijn schooltijd wordt Mark Schultz jeugdleider bij de First Presbyterian Church. Het werken met jongeren is altijd al een verlangen van hem geweest. Zijn muzikale talent wordt snel opgemerkt, en Mark tekent een contract bij Myrrh Records. Zijn titeloze debuut-album bevat energieke nummers als 'Let's go' en 'I am the Way', die een voorbeeld zijn van zijn capaciteiten als jeugdleider om een menigte uit hun dak te laten gaan. Met het nummer 'He's my son' scoort Mark Schultz ook nog een kleine seculiere hit. Het nummer gaat over een vriend die een zoontje heeft verloren aan leukemie.

In november 2001 verschijnt het tweede album 'Song cinema'. Naast een duet met Rachael Lampa staat er ook een cover van het nummer 'Kyrie eleison' van Mister mister op het album. Mark Schultz heeft in dezelfde periode ook op een wel heel originele manier een huwelijksaanzoek gedaan. Hij nam foto's van zichzelf op plaatsen waar hij en zijn vriendin graag kwamen. Op de laatste foto staat hij bij het altaar. Mark Schultz liet de foto's aan zijn vriendin zien. Toen ze bij de laatste foto met hem bij het altaar kwam, zei Mark Schultz dat het enige dat het voor hem pas compleet zou zijn als hij daar zou staan met haar. In 2003 verschijnt Mark Schultz's derde album 'Stories & songs. Twee jaar later brengt de zanger het album 'Mark Schultz: A night of stories and songs' uit. Het vijfde album 'Broken & beautiful' komt op 26 september 2006 uit. De productie van dit album is in handen van Mark Bright en Shaun Shankel. De helft van de songs op het album 'Broken & beautiful' zijn door Mark Schultz zelf geschreven. Op het album komen relevante onderwerpen aan bod, zoals de menselijke gebrokenheid, adoptie en levenslange liefde.

Op 6 mei 2007 begint Mark Schultz met een fietstocht van Californië naar Maine. Langs de route maakt hij tussenstop voor het geven van concerten en neemt hij deel aan speciale evenementen. Fans kunnen via de officiële Mark Across America website zijn verrichtingen op de fiets volgen. Uiteindelijk komt de zanger na een fietstocht van ruim 5600 kilomter op 8 juli 2007 aan in Bangor, Maine. De inspiratie voor deze tocht krijgt Mark Schultz na een bezoek dat hij en zijn vrouw Kate in het voorjaar van 2006 brengen aan enkele weeshuizen in Mexico. Hij besluit hierop geld in te zamelen voor het James Fund, een non-profit organisatie die zich inzet voor de hulp aan wezen en weduwen in nood. De fietstocht levert in totaal bijna 70.000 dollar op voor deze organisatie.