Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Michael W. Smith

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Michael Whitaker Smith draait al heel wat jaren mee binnen de gospelmuziek. Michael is geboren op 7 oktober 1957 in Kenova, West Virginia als zoon van een olie-raffinaderij-werker. Op de leeftijd van tien jaar wordt hij een toegewijd Christen en speelt met een paar andere tieners uit de buurt in een band. Na de high school raakt Michael verslaaft aan alcohol en drugs. Ondertussen blijft hij songteksten schrijven, en in 1978 toont een bedrijf interesse in zijn songteksten. In oktober 1979 krijgt Michael een geestelijke instorting door zijn verslaving. 

In deze periode besluit hij opnieuw zijn leven aan Jezus te geven. De volgende dag meldt hij zich aan bij de nieuwe Christelijke groep "Higher Ground" als keyboard-speler. Hij kickt ook af van zijn verslavingen. Daarnaast schrijft hij teksten voor artiesten als Sandi Patti, Kathy Troccoli en Amy Grant. In 1982 tourt Michael als keyboard-speler mee met Amy Grant. Het jaar daarop brengt hij zijn eerste album uit met de titel "The Michael W. Smith Project". Zijn debuut-album levert hem een Grammy nominatie op voor "Best Gospel Performance". Daarna volgen in rap tempo de albums elkaar op, waaronder "The Big Picture". Op dit album komen voor het eerst harde gitaren en techno beats voor.

In 1991 lukt het Michael met het nummer "Place In This World" ook een seculiere hit te scoren. Het nummer bereikt de zesde plaats in de Billboard Hot 100 chart en zelfs de eerste plaats in de Billboard Adult Comtemporary. Andere hits volgden zoals "I Will Be Here For You", "Somebody Love Me" en "For You". In 1995 begint Michael zich weer meer te richten op het maken van albums voor de "Christelijke markt". Op 11 september brengt hij zijn eerste praise en worship album uit met de titel "Worship". Het album is opgenomen in een kerk met meer dan 10.000 bezoekers die mee mochten zingen op het album. Dit album is zo'n succes dat een jaar later al het vervolg "Worship Again" verscheen. 2003 is voor Michael zijn 20-jarig jubileum en in het kader daarvan brengt Michael een verzamelalbum uit. Dan komt er een einde aan het Michael Worship Smith-tijdperk en neemt hij in 2004 het studioalbum 'Healing rain' op, pop dit keer. In de eerste week na de release staat het album 'Healing rain' op nr. 11 in de Billboard Hot 200 chart. Ook ontvangt Michael W. Smith voor dit album een Grammy Award nominatie in de categorie 'Best pop/contemporary gospel album'.

In 2006 verschijnt het album 'Stand' dat hij samen maakt met onder andere Leeland Mooring (de zanger van Leeland), Amy Grant en zijn zoon Tyler. Het album is een soort van oproep aan gelovigen om in het leven te staan voor het geloof in God. Michael W. Smith vertelt hierover: "De laatste tijd heb ik veel geleerd over thema’s als het omzien naar de verlorenen, de luxe in het leven achter ons laten en daadwerkelijk ergens voor staan. Ik geloof dat datgene wat wij op zondag meemaken, slechts tien procent uitmaakt van wat het betekent om kerk te zijn. De overige dagen van de week zijn de negentig procent van wat de kerk, het Lichaam van Christus, precies omhelst." Op 16 oktober 2007 brengt Michael W. Smith zijn derde kerstalbum 'It's a wonderful Christmas' uit, een verzameling van klassieke kerstsongs. In de zomer van 2008 neemt de zanger zijn derde live worshipalbum op in de Lakewood Church in Houston, Texas. Bij dit concert zijn meer dan 12.000 mensen aanwezig. Medewerking aan deze avond wordt onder andere verleend door een 250 leden tellend koor, het African children’s choir en aanbiddingsleider Israel Houghton. Op 28 oktober 2008 verschijnt het album onder de titel 'A new hallelujah'.