Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Michelle Tumes

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Michelle Tumes is geboren in Adelaide (Australie). Op vier-jarige leeftijd begint ze al met zingen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ze altijd op het schoolplein aan het zingen was. In haar jeugd speelt ze werken van Tchaikovsky, Brahms, Amy Grant, Sting, U2 en Peter Gabriel op de piano. Aanvankelijk start ze met een opleiding tot tandarts-assistente, maar kiest uiteindelijk toch voor de muziek. Michelle Tumes krijgt een platencontract, doordat haar 11-jarige zus het geld van haar krantenwijk (zo'n 40 dollar) aan haar geeft om een demo-opname te maken. De single 'Healing waters' behaalt de eerste plaats in de airplay-lijsten en komt terecht op het verzamelalbum Wow 1999. 

In februari 1998 verschijnt haar debuutalbum 'Listen' dat wordt geproduceerd door Charlie Peacock. Het belangrijkste thema van 'Listen' is de vrede van God. De muziek reflecteert dat thema, en veel van de teksten gaan over vreedzame beelden van plaatsen waar Michelle Tumes haar relatie met God heeft ontwikkeld. Aangezien Michelle dichtbij de kust woont, gaat ze daar vaak heen om alleen met God te zijn en daar te bidden. Een jaar later verschijnt het album 'Center of my universe'. Michelle Tumes stelt God in het middelpunt van haar leven, en daagt luisteraars uit om de dingen vanuit God's ogen te bekijken en Zijn licht door te laten schijnen in ons leven. Andere thema's die op het album aan bod komen zijn onzekerheid, de schoonheid van de schepping en vrede.

Op het derde album 'Dream' uit 2001 laat Michelle Tumes een nog duidelijker pop-achtig geluid horen. De tijd van rustige (soms bijna keltisch achtige muziek) lijkt voorbij. De stijl komt meer in de richting van artiesten als Cindy Morgan, Rachael Lampa en Joy Williams te liggen. Deze verandering leidt er echter wel toe dat Michaelle Tumes haar platencontract verliest. Daarna horen we lange tijd niets meer van Michelle Tumes, tot eind 2004. In dat jaar komt er een album uit dat ze samen maakt met Susan Ashton en Christine Dante: 'Kisses from heaven'. Dit album is een soortgelijk album als 'Heaven & earth' uit 1999 met Jennifer Knapp, Margareth Becker, Nichole Nordeman en Rebecca St. James.