Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Newsboys

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De newsboys worden eind jaren tachtig opgericht door John James, maar deze verlaat na een tijdje de band voor een solo-carriere. Peter Furler (1968) zet de band voort en wordt de lead-zanger. In 1995 sluit Phil Joel (1973) zich aan bij de groep. Momenteel bestaat de newsboys uit Peter Furler (zanger), Phil Joel (bassist), Jeff Frankenstein (keyboard), Jody Davis (gitaar) en Duncan Phillips (drummer). In 2004 verlaat gitarist Jody Davis de band en wordt een vervanger aangetrokken. De vijf bandleden komen uit verschillende landen, waaronder Nieuw Zeeland, Australie en Amerika. Het succes van de band begint in 1992 met het album 'Not ashamed'. Het levert de newsboys zelfs een nominatie op voor een Grammy Award. In 1994 komt de band met het album Going public.

 Vervolgens wordt om de twee jaar een nieuw album uitgebracht. De newsboys staan bekend om hun spectucalaire shows. Tijdens een concert gaat opeens het podiumdeel met daarop het drumstel omhoog en kantelt op de kop in de lucht. Drummer Phillips zit echter vastgebonden en blijft doorgaan met het geven van zijn drum-solo. In 1999 verschijnt het album 'Love liberty disco'. De band begint met de Disco Airdome tour door 75 Amerikaanse steden. Ze trekken van stad naar stad met een soort van opblaasbare tent, waarvoor enkele duizenden mensen een concert kan worden gegeven.

In 2000 verschijnt het eerste verzamelabum 'Shine: The hits'. De newsboys treden in 2001 voor het eerst op in Nederland tijdens Winter Wonder Rock. Een aantal maanden later is de band te zien tijdens het Flevo festival 2002. De newsboys mogen de donderdagavond op het Flevo festival afsluiten en doen dit volledig in eigen stijl. In de lente van 2003 komt de band met een speciaal Worship-album getiteld 'Adoration: The worship album' en in 2004 de opvolger ''Devotion'. Bryan Olesen verlaat in 2006 de band, omdat hij zich op zijn eigen band 'Casting pearls' wil gaan richten. Al snel wordt een vervanger gevonden in de vorm van Paul Colman (die overigens al langere tijd een goede vriendschapsrelatie met de newsboys heeft).

In 2006 scoort de band een hit met de live-versie van het nummer 'I am free', dat oorspronkelijk is geschreven door Jon Egan van de Desperation band. Op 31 oktober 2006 brengt de newsboys het twaalde studioalbum 'GO' uit via hun eigen label Inpop Records. In de eerste week na de release worden ruim 23.000 albums verkocht. De band komt daarmee binnen op nr. 51 in de Billboard Album Top 200. Het album krijgt positieve recensies vanwege de terugkeer naar het rockgeluid uit de beginperiode van dee band. De songs 'Something beautiful' en 'In wonder' staan hoog genoteerd in de christelijke radiocharts. In december 2006 kondigt bassist Phil Joel aan te gaan stoppen. Hij wil zich gaan richten op enkele eigen projecten en daarnaast ook solo-albums uitbrengen.  

Op 8 mei 2007 verschijnt het album 'Go remixed' met remix-versies van bekende producers als Tedd T., Jeff Frankenstein van de newsboys, Max Hsu van Superchick en Lee Bridges. In de tussentijd komt op 20 november 2007 het verzamelalbum 'The greatest hits' uit. Op dit album staan in totaal achttien songs, waaronder twee nieuwe nummers  'I fought the la' en 'Stay strong'. Op 30 september 2008 brengt de band wederom een live-cd/dvd uit onder de titel 'Newsboys live: Houston we are go'. Dit project bevat opnames van de goedbezochte 'GO tour' van de newsboys. 

Op 5 januari 2009 maakt Paul Colman bekend dat hij de newsboys gaat verlaten om aan zijn eigen solo-albums te werken. Tegelijkertijd wordt bekend dat voormalig bandlid Jody Davis na vijf jaar weer terugkeert bij de band. "Ik ben razend enthousiast over mijn terugkeer naar de band en weer bij mijn bandmaatjes te zijn, ze behoren tot mijn beste vrienden. Het is een grote verandering in min leven en ik kijk ernaar uit om te touren en nieuwe albums op te nemen.", aldus Jody Davis. Bandleider Peter Furler, die al sinds 1985 bij de band betrokken is, besluit in hetzelfde jaar om uit de band te stappen en op de achtergrond als songwriter en producer bij de band betrokken te blijven. Op 9 maart 2009 volgt het nieuws dat Michael Tait,voormalig bandlid van dc Talk, de nieuwe zanger van de newsboys wordt. Een week later geeft Michael Tait voor het eerst een volledig concert in Highlands Ranch (Colorado) als zanger van de newsboys. 

Op 5 mei 2009 verschijnt het album 'In the hands of God' bij het label Inpop Records. Steve Taylor schrijft (mede)alle nummers van dit album en zingt ook mee in één van de songs. Michael Tait neemt op dit album enkele achtergrond vocalen voor zijn rekening. Het zal het laatste album blijken te zijn waarop Peter Furler is te horen als zanger van de newsboys. Tijdens een concert van de newsboys op 11 september 2009 in Orlando maakt Peter Furler bekend dat het zijn laatste optreden is als zanger van de band.