Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Normal generation?

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De Duitse danceformatie Normal Generation? is opgericht in 1996. De band bestaat uit Simon Veigel, Steve Waidelich, Marc Waidelich en Rebecca Gamer. Alle vier de bandleden komen uit een Evangelische kerk. Al snel krijgt de band een contract bij het seculiere platenlabel Polydor. Normal generation? behaalt de derde plaats in de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival van 2002. Over hun optredens zegt de band: "We gooien geen Bijbels in het publiek tijdens concerten. Het is ook niet ons doel mensen met het geloof om de oren te gaan. Onze nummers zijn een soort dagboek, waarin we schrijven wat ons beweegt en wat we geloven". In 2001 bereikt de single "Long for You" de 65ste plaats in de Duitse hitlijst.

De band wint in Nederland aan populariteit door de jaarlijkse Valentine Tour en in 2002 treedt Normal Generation? zelfs op tijdens de EO-Jongerendag in het Gelredome stadion in Arnhem. In ditzelfde jaar verschijnt het album "VIP". In 2003 bracht de band een nieuw album uit de de titel "Freedom", waarna ze in 2004 nog een keer de EO-jongerendag bezochten.