Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Paul Colman trio

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Paul Colman Trio is opgericht in 1998, nadat bandleider Paul Colman in zijn thuisland Australie al twee solo-albums had uitgebracht. Tijdens een reis door Amerika ontmoette Paul de huidige drummer Phil Gaudion. Kort daarna sloot bassist Grant Norsworthy zich bij de groep aan en op die manier ontstond het Paul colman trio. "Er is een soort van chemie tussen de bandleden en we gaan er helemaal voor", vertelt Paul Colman. De band lanceerde in 1999 het eerste album. Dit album kwam onder de aandacht van Mac Powell van Third day, die er erg enthousiast over was. Al snel daarna kreeg de band een contract bij Essential Records en bracht in 2002 het album "New map of the world" uit. 

Het eerste grote optreden van de band was in de dierentuin van Melbourne. Zo'n 3.000 mensen hebben het optreden gezien en de band had een leuke interactie met het publiek. De openingstrack op het album "New map of the world" is "Turn". Het nummer gaat erover dat mensen eerst eens naar zichzelf moeten kijken voordat men kritiek geeft. Paul Colman bedacht de tekst toen hij in de kerk zat: "Ik denk dat een hoop mensen in de kerk bidden voor een opwekking in hun land, maar ze hebben de neiging het feit te vergeten dat God dat eerst in onszelf moet doen."

De song "Africa" is geschreven in Nairobi. Paul colman was daar samen met zijn vrouw in februari 2001. Tijdens zijn eerste optreden voor een Afrikaanse publiek was hij zo geraakt door de mensen dat hij niet kon zingen of spreken, omdat hij moest huilen. Deze reis heeft veel impact gehad en vandaar ook het nummer "Africa". In 2002 ontvangt het Paul Colman trio een Dove Award in de categorie "Beste nieuwe artiest/band". Het tweede album "One" wordt uitgebracht in 2003 en heeft als centraal thema "eenheid".

Begin 2004 besluit Paul Colman toch om weer solo verder te gaan. In 2005 komt dan ook zijn solo-album: "Let It Go" uit.