Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Plumb

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Plumb is opgericht door zangeres Tiffany Arbuckle. Ze is geboren in Indianapolis en groeit op in Atlanta. In haar schoolperiode begint ze als achtergrond zangeres. Op basis van haar zangtalenten krijgt Tiffany op 20-jarige leeftijd al verschillende contracten aangeboden. In deze periode ontmoet ze Matt Bronleewe en schrijft samen met hem enkele songteksten. Matt introduceert Tiffany aan zijn vrienden Joe Porter (drummer) en Matt Stanfield (keyboard). Uiteindelijk wordt de band gecomplementeerd met bassist J.J. Plasencio en gitarist Stephen Leiweke. De band is vernoemd naar de song "My favorite plumb" van Suzanne Vega. 

In 1997 verschijnt het debuutalbum bij het label Silvertone. Dan Haseltine van Jars of clay is de co-producer van het album. Het tweede album "Candycoatedwaterdrops" verschijnt in 1999. Plumb verkoopt met een minimale promotie toch al meer dan 100.000 albums. Ondanks het succes besluit Tiffany in 1999 het contract met haar label te verbreken en denkt erover de band op te heffen. In haar gedachte heeft Tiffany al het besluit genomen om te stoppen. Tot op het moment dat na een optreden een meisje (Breanna) naar haar toekomt en een brief geeft. In de auto op de terugweg opent ze de brief en leest dat het meisje geraakt is door de song "Damaged". Dit nummer gaat over een kind dat in haar jeugd mishandeld is. "Ik kreeg een brok in mijn keel en voelde mijzelf nederig worden toen ik las hoe dat nummer haar leven veranderd had", aldus Tiffany.

Die ene brief heeft ertoe geleid dat Plumb is blijven bestaan. De band krijgt een nieuw contract bij Curb Records en in 2003 komt het album "Beautiful lumps of coal" uit. De nummers op dit album gaan over verandering en hebben ook betrekking op de veranderingen in het leven van Tiffany. Van alleen zijn naar getrouwd zijn, van het ene naar het andere label, van oude vrienden naar de bewustwording dat haar behoefte aan vriendschap zich op een onverwachtse manier ontwikkeld heeft. Tiffany zegt hierover: "De veranderingen zijn allemaal positief, maar verandering betekent ook verlies. Elke vorm van verlies brengt ook verdriet met zich mee. Zelfs toen ik getrouwd was, voelde ik mij vier dagen na de huwelijksreis enigzins depressief. Het was niet dat ik niet meer waanzinnig veel van mijn man hou, maar opeens woon je in hetzelfde huis, poets je op hetzelfde tijdstip je tanden. Het was het loslaten van je oude leven en dat bracht enigzins verdriet met zich mee".

Het album "Chaotic resolve" verschijnt in 2006 en komt op nummer 177 binnen in de Billboard Top 200 album chart. De single "Better" van dit album bereikt de eerste positie in de Amerikaanse christelijke airplay hitlijst. Het album "Chaotic resolve" bevat een bewerking van Michael W. Smith's song "Pray for me" en ook een nieuwe versie van de song "Damaged".