Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Reana

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Zangeres Réana wordt geboren in Namibië en is de jongste van drie dochters. In haar jeugd komt Reana in aanraking met muziek, doordat haar ouders (Heletjé en Flip) zijn beiden muzikant. Haar ouders hebben ook een geitenboerderij. Ze volgt een drama en muziekopleiding. Op 16-jarige leeftijd wordt ze door een bibliotheekjuffrouw aangemoedigd mee te doen aan de Crescendo talentjacht in Johannesburg. Réana toont over doorzettingskracht te beschikken door drie keer mee te doen. Uiteindelijk komt ze als winnares uit de bus. 

Het levert Réana de mogelijkheid op een album op te nemen. In eerste instantie twijfelt ze om een seculier album op te nemen. Haar geloof is echter zo belangrijk voor haar, dat ze besluit een volledig gospelalbum te maken. In augustus 2001 verschijnt haar debuutalbum. Het album wordt uitermate positief ontvangen en vergelijkingen worden gemaakt met Alanis Morisette en Cheryl Crow. Enige tijd later wordt de Engelstalige versie van het debuutalbum uitgebracht onder de titel "The cure". In april 2004 is Réana voor het eerst te zien in Nederland tijdens een bijeenkomst van Soulsurvivor.