Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Rebecca St. James

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Rebecca St. James is geboren op 26 juli 1977 in Sydney, Australië. Ze komt voor het eerst in aanraking met christelijke muziek door haar vader David Smallbone, die in het dagelijkse leven concert-organisator is. Op 13 jarige leeftijd wordt Rebecca St. James door de gospelzanger Carman uitgenodigd om in het voorprogramma op te treden van zijn australische tour. In 1991 verhuist de familie Smallbone naar de Verenigde Staten. In die periode raakt David Smallbone zijn baan kwijt, waardoor het gezin een zware tijd doormaakt. Uiteindelijk lukt het de familie toch om er weer bovenop te komen. Rebecca St. James krijgt de kans optredens te geven en wordt ontdekt door het christelijke label Forefront Records. Haar label stelt voor dat zij de artiestennaam St. John aanneemt, maar Rebecca kiest uiteindelijk toch voor St. James, omdat de naam van haar grootvader James is. Voor haar debuutalbum ontvangt zij een nominatie voor een Dove-award in de catogorie "Best artist of the year". Rebecca St. James wordt de jongste artiest ooit genomineerd voor een Dove-award. 

Rebecca St. James is een echte dierenliefhebster. Ze heeft 32 kippen en een hond (Misty), een konijn (Nibbles) en een marmot (Ferry). De muziek van Rebecca St. James gaat voornamelijk over de passie voor het leven met God. Rebecca's familie speelt een belangrijke rol in haar leven. Rebecca heeft maar vijf jongere broers en een zus (Daniel, Ben, Joel, Luke, Josh en Libby). In haar teksten is Rebecca St. James altijd radicaal. In elk nummer komt haar geloof in God naar vormen. In 1998 treedt Rebecca voor het eerst op tijdens de EO-Jongerendag in het Gelredome stadion in Arnhem.

In 2000 verschijnt haar album "Transform" met meer dance-achtige muziek. Op dit album staat het nummer 'Wait for me'. Het nummer gaat over het wachten met seks tot het huwelijk en het wachten op de ware partner. Tijdens een van haar concerten in Nederland heeft een jongen ooit eens een huwelijksaanzoek aan Rebecca gedaan. De jongen meende dat God wilde dat hij met Rebecca moest trouwen en daarom had hij zelfs een trouwring bij zich en deed haar een huwelijksaanzoek. Uiteindelijk na lang gebed is Rebecca niet ingegaan op zijn huwelijksaanzoek en heeft ze de ring teruggestuurd.

In 2001 speelt Rebecca St. James een bijrol in de speelfilm 'Left behind'. In 2002 komt Rebecca voor het eerst met een praise en worship album onder de titel 'Worship God'. Op dit album staan bekende worshipnummers en enkele nieuw geschreven nummers. Op het album staat ook de klassieker 'It is well (with my soul)'. Dit nummer is in 1873 geschreven door Horatio Gates Spafford tijdens een bootbocht, op de plek waar een aantal jaren terug zijn vier dochters waren verdronken. Rebecca St. James heeft dit nummer opgenomen in de periode van de aanslagen van 11 september 2001. Ze vertelt hierover: "Ik herinner mij dat ik in de studio was en naar de televisiebeelden aan het kijken was en bij mijzelf dacht, 'Hoe kan ik in vredesnaam met vreugde zingen, terwijl deze pijnlijke gebeurtenis plaatsvindt?" Ik heb toen 'It is well with my soul' gekozen, omdat het een passend nummer was voor dat moment."

Na het uitbrengen van 'Worship God' besluit Rebecca St. James een jaartje tussenuit te gaan om uit te rusten. In deze periode begint ze aan het schrijven van haar boek 'SHE'. Daarnaast speelt zij eind 2003 de rol van prostituee Maggie in de rockmusical '!Hero'. In de tussentijd verschijnt het album 'Wait for me - The best from Rebecca St. James". Op dit album staat het duet "Expressions of Your love" dat ze samen heeft gezongen met Chris Tomlin. Na in 2004 een live worship album uitgebracht te hebben, gaat Rebecca St. James na lange tijd weer de studio in en neemt het rock getinte album 'If I had one chance to tell you something' op dat in augustus 2005 uitkomt. In tegenstelling tot eerdere albums behaalt zij met dit album geen notering in de Billboard charts. Twee jaar later verschijnt het album 'aLIVE in Florida'.