Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Relient K

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Relient K bestaat uit zanger Matt Thiessen (tevens gitarist & pianist), gitarist Matt Hoopes, bassist Brian Pittman en drummer David Douglas. De muziekstijl van Relient K valt te omschrijven als vrolijke rock met punk-invloeden. In de muziek zijn invloeden terug te horen van bands als MxPx, Slick Shoes, Blink 182 en de Foo fighters. Het eerste concert geeft Relient K op nieuwjaarsdag van 1998. De humor van de bandleden heeft ook de bandnaam bepaald. Ze reden namelijk in een Plymouth Reliant K, die eigenlijk al rijp was voor de sloop. Op een nacht jakkerden ze op een lege snelweg en wilden ze eens kijken hoe lang het duurde om van 60 miles per uur terug te gaan naar nul. Het duurde zo'n 15 seconden. 

Matt Hoopes vertelt over hoe Relient K is ontstaan: "Eigenlijk hadden we helemaal geen muzikale aspiraties. We wilden leren om gitaar te spelen in de jeugd worshipband van onze kerk. In onze jeugd zijn we opgegroeit met punk-muziek-punk, en daar ligt ook nog steeds onze interesse. Toen we als band begonnen wilden we pop-punk songs maken, maar zonder de up-tempo en enigzins monotome beats die meestal met punk worden geassocieerd. Het meest belangrijk, we wilden sterke melodieën maken. We hebben geprobeert de meest onmogelijke teksten te schrijven met melodieën die niet uit je hoofd willen gaan!"

Relient K komt uit de Amerikaase staat Ohio en brengt in 2000 hun zelf-getitelde album uit bij Gotee Records. De hilarische videoclip bij 'My girlfriend' over de slechte invloed van Marolyn Manson bezorgt de band veel aandacht. Het levert Relient K gelijk al een notering in de lijst van kanshebbers voor de Billboard video music award. Een jaar later verschijnt het album 'The anatomy of the tongue in cheek', waarmee de band doorbreekt. Wekelijks worden duizenden exemplaren van het album verkocht. In korte tijd gaan zo meer dan 100.000 stuks over de toonbank.

Het derde album 'Two lefts don't make a right, but three do' komt begin 2003 uit. Het openingsnummer 'Chap stick, chapped lips, and things like chemistry' heeft als thema relaties en krijgt ook airplay op veel seculiere radiostations. 'Mood rings' is een soort van sarcastische wens om te weten te weten wat de stemming van je vriendin is. De oplossing is dat ze een ring draagt waaraan je kunt zien of ze goed of slecht gehumeurd is. De nostalgie van het verleden komt naar voren in 'In love with the 80's' met daarin een typische jaren 80 sound verwerkt.