Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Sanctus real

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Sanctus Real bestaat uit zanger Matt Hammitt, gitarist Chris Rohman, hoofd-gitarist Steve Goodrum en bassist Mark Graalman. Het viertal is afkomstig uit Ohio in de Verenigde Staten. Matt en Chris zitten beide op de Toledo Christian School en besluiten in deze periode Sanctus Real op te richten. Sinds 1996 en speelt in kerken, clubs, bars en elke plaats waar ze de blijde Boodschap kunnen verspreiden. De doorbraak van Sanctus real is het winnen een "Best Band" wedstrijd van een commercieel radiostation WIOT-FM. De heren van Sanctus real weten de andere 75 kandidaten achter zich te laten. 

De bandnaam Sanctus Real is eigenlijk toevalligerwijs ontstaan. De drummer van de band bladerde op een dag door het woordenboek en kwam het woord "sanctus" tegen. De betekenis van dit woord is "heilig" en dat sprak hem aan. Zanger Matt vertelt: "Wij geloven dat de beste muziek ontstaat wanneer je open en eerlijk bent over wat je van belang is in je binnenste. Het is voor ons nooit een twijfelpunt geweest om te zingen over ons geloof in God, want daar komt onze inspiratie vandaan." De band tekent een contract bij het label "Sparrow Records" en eind 2002 verschijnt het debuutalbum "Say It Loud". Pete Stewart (ex-Grammatrain) wordt aangetrokken als producer van het album.

In 2004 werkt Sanctus real mee aan een speciaal U2 tribute album "In The Name Of Love - Artist United for Africa". De band covert U2's "Beautiful day". De opbrengst van dit album is bestemd voor de hulporganisatie World Vision, die zich inzet voor de aids-wezen in Afrika. In hetzelfde jaar verschijnt ook het nieuwe album "Fight the tide" van Sanctus real (ook in het Japans verkrijgbaar). De band schrijft in een maand tijd bijna alle teksten voor het album en de opnames duren slechts zes weken. Producer is Tedd T., die eerder werkte met onder andere Rebecca St. James en Delirious?. "Het was een aardig karwij", geeft Matt toe, "maar het was niet vervelend om te doen. We hebben uitgekeken naar deze uitdaging." .

De teksten voor het album "Fight The Tide" zijn persoonlijk getint. Het emotionele "Say Goodbye" is geschreven als een soort van laatste afscheid voor de over-groot moeder van Chris, een hele gelovige vrouw in de familie. De basis voor "Change Me" is gelegd door de eerste serieuze echterlijke ruzie van bandlid Matt en zijn vrouw. De meeste songs op het album hebben een (in)directe verwijzing naar een Bijbelverhaal.