Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Sixpence none the richer

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Sixpence none the richer ontstaat in 1989 doordat de 16-jarige Matt Slocum de 13-jarige Leigh Nash hoort zingen tijdens een optreden in Texas. Kort daarop wordt de band Sixpence none the richer gevormd. De bandnaam is afgeleid uit een passage van een boek van de christelijke schrijver C.S. Lewis. In dit gedeelte vraagt een zoon aan zijn vader om geld voor een cadeau voor zijn verjaardag. De vader weet natuurlijk dat hij er geen stuiver rijker van wordt, maar waardeert toch het gebaar. De uitdrukking die hiervoor in het Engels wordt gebruikt, heeft geleid tot de bandnaam Sixpence none the richer. In de beginperiode maakt bassist T.J. Behling deel van de band uit. Kort daarna wordt de band uitgebreid met de nieuwe bassist J.J. Plasencio, drummer Dale Baker en gitariste Tess Wiley. 

Het debuutalbum 'The fatherless and the widow' verschijnt in 1993 en wordt zelfs door de critici genomineerd voor het beste album van het jaar. In 1996 verhuist de formatie naar Nashville. Het gaat echter niet goed met Sixpence none the richer, de band raakt verschillende malen een platencontract kwijt. Het resultaat hiervan is wel dat de bandleden dichter bij elkaar komen. Matt Slocum vertelt: "We hebben de houding ontwikkeld dat we er alles aan doen om 't te laten slagen." Die stemming is ook duidelijk te merken op het volgende album van Sixpence none the richer. J.J. Plasencio en Tess Wiley hebben in deze periode de band alweer verlaten. Uiteindelijk komt de band terecht bij producer (en tevens vriend) Steve Taylor. Al snel hierna verschijnt het zelf-getitelde album bij het Squint Entertainment label.

De samenwerking met Steve Taylor geeft Sixpence none the richer een nieuwe impuls. Op 16 mei 1999 behaalt de band met het nummer 'Kiss me' de nr. 1 positie in de Amerikaanse top-40. "Het draait om timing. 'Kiss Me' kwam precies op het juiste moment.", aldus zangeres Leigh Nash. De vervolg single 'There she goes' (cover van de La's) is minder succesvol. In 2000 gaat de band de studio in voor de opnames van een nieuw album. Hun platenmaatschappij Squint entertainment gaat echter failliet, waardoor de band opnieuw zonder contract zit. Ook drummer Dale Baker besluit uit Sixpence none the richer te stappen. Na vele omzwervingen krijgt de band alsnog een kans bij het label Warner Reprise. In 2003 verschijnt dan eindelijk het album 'Divine discontent'. Op het album is de cover 'Don't dream it's over' (origineel van Crowded house) terug te vinden. Jason Wade van de band Lifehouse schrijft de tekst voor het liedje 'Waiting on the sun'.

Op 26 february 2004 maakt Matt Slocum bekend dat Sixpence none the richer uit elkaar gaat. Enkele maanden later sluit Matt Slocum zich aan bij de nieuwe band Astronaut Pushers, met Lindsay Jamieson (van de band Departure lounge) en Sam Ashworth (zoon van Charlie Peacock). John Davis van de band Superdrag voegt zich in 2005 bij de band. In dat jaar verschijnt ook een zelf-getitelde EP van de Astronaut pushers met daarop vier songs.  Zangeres Leigh Nash begint aan de opnames van haar eerste solo-album 'Blue on blue' dat op 15 augustus 2006 verschijnt Daarnaast brengt zij eind 2006 de kerst EP 'Wishing for this' uit. In 2007 werkt Leigh Nash samen met Bill Leeb en Rhys Fulber van Delerium onder de naam Fauxliage. Zij zingt mee in de nummers 'All the world', 'Some day the wind', 'Draw my life', 'Let it go', 'Without you', 'Rafe' en 'All alone'. De songs 'Let it go' en 'All the world' worden gebruikt in de dramaserie Moonlight.

In november 2007 volgt het nieuws dat Sixpence none the richer weer bij elkaar is. Via hun eigen website verschijnt halverwege 2008 de EP 'My dear machine'. In oktober 2008 brengt de band voor het eerst een kerstalbum uit met de titel 'The dawn of grace'. Leigh Nash licht toe: "Fans van Sixpence none the richer hebben altijd om een kerstalbum gevraagd zolang als ik mij kan herinneren. Het was iets dat we altijd al wilden doen, maar nooit de tijd voor hebben genomen. Nu we weer bij elkaar zijn dachten we dat een kerstalbum een leuk cadeau voor onze trouwe fans zou zijn. Wij zijn er gek op en wij hopen dat zij dat ook zullen zijn!" In december 2008 vergezelt Sixpence none the richer Jars of clay, Leeland en Sara Groves tijdens de 'Love come down Christmas 2008 tour'.