Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Skillet

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

De band Skillet combineert grunge, rock en popmuziek met elkaar. Skillet omschrijft de muziek zelf als 'electro-industrial'. De band is opgericht in 1996 en bestaat uit John Cooper (bass, keyboard-speler en zang), Ken Steort (gitarist)en Trey McClurkin (drummer). Bandleider John zegt over de missie van Skillet: “We proberen mensen die in de kerk komen te bemoedigen en hopen ongelovige mensen te bereiken met het Evangelie van Christus.” Het eerste album verschijnt in 1996 uit bij Forefront records. In 1998 verschijnt het album "Hey you I love your soul". Kort daarna krijgt de band te maken met enkele wisselen. In 1999 verlaat gitarist Ken Steort de band. De gitarist wil meer tijd aan zijn gezin besteden en niet weken achter elkaar op tournee zijn. Kort daarop besluit drummer Trey McClurkin uit de groep te stappen. 

In 1998 komt Korey Cooper (de vrouw van John) de band versterken. Ze speelt keyboard en neemt de zang voor haar rekening. De band krijgt een vrouwelijke drummer, Lori Peters. In 2000 brengt Skillet het album "Invincible" uit. Op dit album laat Skillet een meer agressief geluid horen. Gitarist Ben Kasaica sluit zich in februari 2001 bij de band aan. Hij komt uit St. Louis (VS) en zijn ouders spelen klassieke muziek in een symphony-orkest. Ben treedt al op vanaf zijn elfde jaar en kwam onder de aandacht bij Skillet, doordat hij naar dezelfde kerk gaat als de bandleden van Skillet. Het album "Alien youth" komt uit in 2001. Het nummer "You are my hope" wordt na de aanslagen van 11 september in de VS veel gedraaid.

De band heeft inmiddels acht nummer 1 hits gescoord, 11 Dove Award nominaties gekregen en geeft ongeveer 200 concerten per jaar. In 2002 krijgt de band nogal wat klachten binnen over een tv commercial waarin bier wordt aangeprezen. Het blijkt om een misverstand te gaan. De figuur uit het spotje lijkt sprekend op bandleider John Cooper. De bierbrouwerij laat weten niet bewusr voor een John Cooper look-a-like te hebben gekozen. Het bedrijf besluit de commercials van de tv te halen. Op 24 oktober krijgen John en Korey een dochtertje. Ze krijgt de naam Alexandria Christine Cooper. In 2003 verschijnt het album "Collide". De band is ook voor het eerst te zien in Nederland tijdens het Winter Wonder Rock festival in Zwolle.