Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

True Vibe

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Bandleider Jonathan Lippman van True Vibe heeft zijn bekendheid vooral te danken aan zijn vorige band 98 Degrees. Ondanks alle succes besluit hij deze band te verlaten en zich meer te richten op wat hem werkelijk bezig houdt, zijn geloof in God. In een korte periode gaat Jonathan op zoek naar geschikte bandleden voor zijn nieuwe band TrueVibe. Uiteindelijk worden dit Barton, Nathan Gaddis en Jordan Roe. 

Nog voordat de band een platencontract heeft gesloten, treden ze al op voor meer dan 700.000 mensen. Hun eerste grote optreden is het zingen van het volklied tijdens een basketball-wedstrijd van N.Y. Knicks tegen de Indiana Pacers. Daarnaast treden ze op in de goed bekeken show van David Letterman. In 2001 verschijnt het debutalbum. Banlid Roe (1984) vertelt over de muziek van True Vibe: "We want to be able to sing exceptional, positive, quality pop music, but we also want to be able to sing about our faith in the songs as well. We want both to entertain and to make a real spiritual difference in people's lives."

In 2001 staat True Vibe op de EO-jongerendag. Even later krijgt TrueVibe een contract bij de christelijke platenmaatschappij Essential Records. De band werkt samen met schrijvers en producers, die al vele hits op hun rekening hebben staan (zoals die van de Backstreet Boys, 'N Sync en 98 Degrees). In 2002 komt het tweede album See the light uit. Een jaar later valt de groep uit elkaar. Aanvankelijk overweegt Jonathan Lippmann de overige drie bandleden te vervangen, maar uiteindelijk ziet hij toch maar af van dit idee.