Laatste nieuws

20 nov Song Casting crowns gaat viral door auto-ongeluk
17 okt Leen Koster en Wim Bevelander doen naam Lichtkring eer aan
1 okt Amy Grant werkt aan een nieuw kerstalbum
30 sep Newsboys mag grens met Canada niet over
29 sep Emotioneel moment voor Big daddy weave
28 sep Jamie Grace verkoopt instrumenten
27 sep Chris Tomlin schrijft kinderboek

Gratis Nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en maak gelijk kans op het album 'Este momento' van Trinity.

E-mail adres:

Gospeltime Twitter

Word ook volger van Gospeltime op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste gospelnieuws. Meld je aan via de onderstaande button.

Follow gospelmuziek on Twitter

Uitzending terugluisteren

Je kunt de uitzending ook terugluisteren. Daarvoor kun je op de volgende link klikken:

Beluister nu terug

Nu luisteren

Windows
Media Player
RealPlayer

Stacie Orrico

Ga naar: website  -  discografie  -  recensies  -  nieuws

Stacie Orrico is geboren op 3 maart 1986 in Seattle, maar snel daarna verhuizen haar ouders naar Denver. Zij komt uit een (muzikaal) gezin van vijf kinderen en luistert als kind al veel naar r&b muziek van onder andere Whitney Houston en Lauryn Hill. Op 12-jarige leeftijd doet Stacie Orrico mee aan een talentenjacht. Tot haar eigen verbazing behaalt ze daar de eerste plaats. Kort hierna krijgt ze een platencontract bij ForeFront Records. Stacie Orrico besluit zich helemaal op de muziek te gaan richten, en krijgt daarom ook prive-les thuis. Aangezien Stacie Orrico nog maar twaalf jaar is, krijgt ze een intensieve begeleiding. Het betekent ook dat de ouders van Stacie Orrico hun dagelijkse leven moeten aanpassen om hun dochter te kunnen begeleiden.

In 1999 verschijnt haar debuutalbum 'Genuine'. De muziek valt te omschrijven als dance-pop met r&b invloeden. Aan het album werken grote namen uit de gospelmuziek mee, zoals onder andere Dc-talk en Jaci Velasquez. De eerste single 'Don't look at me' wordt een enorm succes en krijgt veel airplay op de christelijke radiostations. De song gaat erover hoe snel mensen, en vooral tieners, beroemdheden gaan zien als rol-modellen. Stacie Orrico zegt er zelf over: "Dit nummer is echt een pleidooi om niet naar mij te kijken, maar naar Gods eeuwige en onvoorwaardelijke Liefde die ik probeer uit te dragen."

De muzikale carriere van Stacie komt in een stroomversnelling na het tekenen van een grote seculiere deal met Virgin Records. Haar nieuwe titeloze album wordt hierdoor zowel op de christelijke als seculiere markt uitgebracht. Het lukt Stacie om door te breken en bekend te worden bij een groot publiek. In de zomer van 2003 is haar single 'Stuck' een grote hit in Nederland. Het nummer krijgt een notering in de Top-5 van de Nederlandse hitlijsten. Over de single 'Stuck' zegt Stacie Orrico: "Er zijn zoveel mensen, vooral jonge meisjes, die een relatie aangaan waarin ze niet worden behandeld zoals ze graag zouden willen. Ze verbreken de relatie echter niet, omdat ze veiligheid denken te vinden bij hun vriend of gewoonweg niet weten hoe een goede relatie eruit kan zien. Ze voelen zich emotioneel verscheurt. Daar komt ook het zinnetje vandaan 'I hate you, I love you. I can't stop thinking of you' komt."